25.2 C
Sibiu
joi, septembrie 21, 2023

Transgaz a primit o finanțare de 180 de milioane de euro pentru proiectul BRUA

Cele mai citite

Transgaz, operatorul sistemului de transport gaze naturale din Romania  a semnat recent cu reprezentanţii Comisiei Europene, Acordul de Finanţare prin Mecanismul Conectarea Europei aferent traseului prin Romania a coridorului de transport Bulgaria- România-Ungaria-Austria (BRUA). Prin acest acord, care este una dintre cele mai semnificative realizari din cadrul cooperarii regionale, compania Transgaz primeşte nerambursabil 179,32 milioane euro pentru implementarea Proiectului BRUA-faza I. Semnarea Contractului de finanțare de către Dirk Beckers, director executiv INEA (The Innovation and Networks Executive Agency), Ion Sterian, președinte al Consiliului de Administrație al Transgaz și Petru Ion Văduva, director general al Transgaz, s-a efectuat în prezența vice președintelui Comisiei Europene imuputernicit cu Uniunea Energetica Maroš Šefčovič, a comisarului pentru Energie și Schimbări Climatice Miguel Arias Cañete și Victor Grigorescu, ministrul Energiei din România. Datorită susținerii financiare din partea UE, Transgaz va avea posibilitatea să consolideze până în anul 2020 o parte importanta a sistemului de transport gaze naturale din România, în beneficiul securității în aprovizionarea cu gaze a României și a regiunii. “Obţinerea de către Transgaz a grantului de 179,32 milioane Euro pentru proiectul BRUA  poate fi considerată o apreciere pentru  profesionalismul şi  expertiza tehnică a specialiştilor companiei și pentru capacitatea managerială de a realiza un proiect de asemenea anvergură.
Susţinut de Guvernul României, Proiectul BRUA este un proiect strategic pentru ţară şi regiune, contribuind la dezvoltarea economică a României prin relansarea industriei sectoriale pe orizontală. Se estimează că acest proiect  va permite crearea a 4.000-5.000 de locuri de muncă pe durata executiei, respectiv aproximativ 300-400 de locuri de muncă pe durată nedeterminată. Proiectul se află în faza de obţinere a acordurilor şi avizelor de mediu şi încheierea acordurilor cu proprietarii terenurilor pe unde va trece gazoductul. Proiectul BRUA este dezvoltat în contextul necesităţii diversificării surselor de alimentare cu gaze naturale ale ţărilor europene, creşterii securităţii alimentării cu gaze naturale a României prin acces la noi surse, transportul înspre pieţele Central Europene a rezervelor de gaze naturale din regiunea Caspică, asigurării pe direcţia Bulgaria a unei capacităţi de transport în ambele sensuri de curgere de 1,5 mld.mc/an şi dezvoltării unei capacităţi de transport pe direcţia Ungaria de 1,75 mld.mc/an în faza I”, explică reprezentanții Transgaz Mediaș într-un comunicat de presă.
La evenimentul de la Budapesta au fost prezenti ambasadorul Romaniei in Ungaria, Marius Lazurca, ambasadorul Mihnea Constantinescu, coordonator cu însărcinări speciale pentru securitate energetică, directorul Departamentului Accesare Fonduri Europene și Relații Internaționale din cadrul Transgaz, Ciprian Alic precum  si  reprezentanti ai Comisiei Europene, între care directorul general al DG Energy, Domenique Ristori.
Transgaz este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport gaze naturale şi răspunde de funcţionarea acestuia în condiţii de calitate, siguranţă, eficienţă economică şi protecţie a mediului înconjurător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Sibienii pot afla informații despre beneficiile de asistență socială prin cele 41 de agenții teritoriale

021.93.09 este numărul unic de telefon la care puteți afla informații despre beneficiile de asistență socială, acordate de Agenția...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect