Acum citesti:
De top
Intreg articolul 3 minute de lectura

De top

Săptămâna asta cuvântul de ordine a fost top: topul celor mai bune medii la Bac, topul celor mai bune medii la Admitere, topul celor mai bune licee în funcție de aceste medii, topul celor mai bune facultăți la care proaspeții absolvenți se înghesuie să se încrie, președinte de top.

Săptămâna a început cu afișarea rezultatelor finale ale examenului de bacalaureat. E drept că am pierdut primul loc în topul național al celor mai bune rate de promovare la Balacaureat, dar suntem pe locul al doilea. Unul dintre elevi a reușit, în urma contestațiilor, să fie în top. Tânărul abosolvent a crezut în el, în șansa sa și în cunoștințele pe care le deține, a făcut contestație și a ocupat cel de-al treilea loc pe podiumul premianților, cu media 10. În viață, nu contează neapărat ce note ai luat la examen, dar contează să crezi în tine și în ceea ce poți cu adevărat. Surpriza în top a fost asigurată o medie de 10 obținută de către o elevă de la Liceul „Gustav Gundisch” din Cisnădie, rareori existând medii perfecte în afara municipiului Sibiu.

Ziua de luni a coincis și cu deschiderea înscrierilor la facultățile Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Vrând – nevrând, este un moment de bilanț în care, în mintea tinerilor care vor să urmeze o facultate, se fac tot felul de topuri. Se ierarhizează facultățile din Sibiu, se face topul specializărilor, se compară cu cele din țară și se va vedea, la final, unde s-au înghesuit abolvenții de liceu cel mai mult.

Miercuri s-au afișat rezultatele primei etape a Admiterii la liceu. A fost cel mai clar moment de bilanț, s-au stabilit primele trei licee din județ, în funcție de ultima medie cu care s-a intrat. Ca de fiecare dată în ultimii ani, n-au fost surpize, podiumul fiind împărțit de aceleași unități de învățământ. Anul acesta, topul arată așa: „Gheorghe Lazăr”, „Samuel von Brukenthal” și „Octavian Goga”. Ierarhia este păstrată, atât în funcție de ultima medie de intrare la profil real, cât și la profilul uman. La Lazăr, de exemplu, au fost și două dintre cele trei medii de 10 de la Bacalaureat.

N-aș vrea însă să termin mica mea înșiruire de topuri fără a aminti fotografia președintelui Iohannis, făcută la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, care a încins internetul și i-a făcut mândri pe toți cei care l-au votat și care au avut încredere în el, mai ales pe sibieni. Fotografia a strâns, în mai puțin de 24 de ore, peste 48.000 de aprecieri și a fost distribuită de aproape două mii de ori, comparația cu diferite staturi de la Hollywood fiind pe buzele multora. Președintele a fost în top!

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.