Acum citesti:
De vară
Intreg articolul 3 minute de lectura

De vară

Vara aceasta este complet atipică. Trăim în acest weekend temperaturi extreme pe care meteorologii anunță că nu le-au mai înregistrat de acum 65 de ani. E cod roșu de caniculă în România, pentru a doua oară în vara aceasta. În 12 județe temperaturile ajung la 42 de grade, iar noi, la Sibiu, suntem sub cod portocaliu de căldură. Din păcate, specialiștii anunță că această excepție va deveni regulă, astfel de perioade de căldură extremă urmând a fi destul de frecvente în anii viitori.
Se întâmplă însă și lucruri bune în acest weekend la Sibiu. Are loc cea mai mare întâlnire a sașilor de după Revoluție. Peste 12.000 de oameni au revenit în Transilvania, locul de unde au plecat ei sau înaintașii lor.
Aproape doi ani le­-au trebuit organizatorilor ca să pună cap la cap toate detaliile. E un moment de bucurie și pentru cei care au venit la marea sărbătoare, dar și pentru noi, ceilalți, care asistăm la acest moment important ce reflectă un crâmpei din istoria nu prea îndepărtată a orașului.
Ca să poată avea amploarea la care se desfăşoară în aceste zile întâlnirea, organizatorii au decis să o facă vara, pentru că toamna, cum avea loc în mod tradi­țional, puteau participa undeva la vreo 1.500 de oameni.
Însuși șeful statului, sas la rândul lui, sibian de-al nostru, a venit ACASĂ. Acasă la sibieni, acasă în Transilvania, acasă la saşi.
Și tot de vară este perioada concediilor. Știu că am mai vorbit despre asta, dar de data aceasta noi ne pregătim să intrăm în vacanță. Acesta este ultimul număr al ziarului, redacția fiind închisă până în data de 21 august. Următorul număr va ajunge în casele dumneavoastră în 26 august.
Până atunci însă, vă lăsăm să vă bucurați de vară, să vă răcoriți cum știți fiecare mai bine, să respectați recomandările medicilor pentru a nu cădea pradă căldurii și să vă bucurați de câteva dintre cele mai importante evenimente care urmează.
Vă recomand Festivalul Cântecele Munților, nu pentru că celelalte evenimente care vor avea loc în următoarele două săptămâni ar fi mai puțin importante, ci pentru că acesta, prin numărul mare de participanți veniți din afara țării aduce și el, la fel ca întâlnirea sașilor, o enormă vizibilitate orașului, iar pe termen lung, nu vom avea decât de câștigat.
Diana Stancovici

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.