Acum citesti:
Război total
Intreg articolul 3 minute de lectura

Război total

Ideea de război total mi-a încolțit în minte miercuri când, în intervale scurte de timp, din cauza evenimentelor care se petreceau în Capitală cu o viteză amețitoare, toată presa centrală titra: „Tudorel Toader în război cu procurorii”, „Război în CSM”, „Război între Dragnea și Kovesi”, „Gabriela Firea declară război ambroziei”.

Recunosc că în primul moment m-a pufnit râsul pentru că erau atât de multe „războaie” deschise. Ulterior, mi-am dat seama că ar fi hilar, dacă nu ar fi extrem de periculos.


În ceea ce privește legile Justitiei, ministrul de resort a intrat în război cu procurorii de săptămâna trecută, dar, miercuri, Tudorel Toader „dă cu pumnul în masă” – cum titra presa centrală – și afirmă că procurorii nu fac legi. Interesant este că și-a dat și el seama. Procurorii, credeți-mă, știu că nu ei fac legile! Procurorii sunt însă cei care trebuie să le pună în aplicare și n-ar fi prima dată când trebuie să se lupte cu legi făcute prost de alții. Așa că – zic și eu – nu ar fi mai simplu să-i ascultăm pe cei care lucrează cu legile dintr-un anumit domeniu, adică cei care trebuie să le aplice, și să vedem ce au de spus, astfel încât, în premieră, să facem o lege bună, pe care să nu mai modificăm la o lună, două sau la un an după promulgare?


Tot miercuri a fost război total în CSM, așa încât domeniul Justiției a ținut prima pagină a presei naționale și a buletinelor de știri chiar toată ziua. Scandalul din CSM a fost iscat de Inspecția Judiciară.

Toată săptămâna a fost plină de scandaluri și „războaie”.

Poate credeți că exagerez.

Dacă vă zic că Liviu Dragnea și-a continuat războiul cu Codruța Kovesi, Firea vrea să distrugă ambrozia din Capitală, dar nu cum pot oamenii, că-i amendează, ci cum vrea ea, premierul a declarat război băncilor, editurile l-au acuzat de abuz pe ministrul Educației, iar Guvernul a declarat război șoferilor prin majorarea accizei la carburanți, poate sunteți de acord cu mine.

Și exemplele nu se opresc aici. Olguța Vasilescu a anunțat că majorarea salariilor cu 25% din 2018 înseamnă, de fapt, o creștere de doar patru procente, iar scandalul final s-a dat, vineri, în Parlament, la începerea sesiunii parlamentare.

Nici în Europa sau în lume nu a fost mai liniște. Comisia Europeană a anunțat că 15 ţări europene sunt afectate de scandalul ouălor contaminate cu Fipronil, iar Statele Unite se luptă cu Coreea de Nord care nu încetează cu lansarea de rachete. Poate vom avea parte săptămână viitoare de o săptămână mai liniștită.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.