Acum citesti:
Premiere
Intreg articolul 3 minute de lectura

Premiere

Ne plângem deseori că la noi nu se întâmplă nimic. Ei, bine, am constatat în această săptămână că sunt domenii unde e foarte bine că nu se întâmplă nimic.

Noaptea de 3 spre 4 octombrie poate fi definită, cel puțin pe plan local, ca noaptea cea mai liniștită din an. În premieră absolută de la înființarea Serviciului Național 112, telefoanele de urgență din sediul Poliției Județene Sibiu nu au sunat deloc.

Știți ce înseamnă asta? Că nimeni în noaptea respectivă nu a avut nevoie de ajutorul Poliției, că nimeni nu a fost în pericol, nu s-a semnalat nicio spargere, niciun accident, niciun scandal, nicio bătaie, nicio agresiune, nicio tâlhărie.

E lucru extrem de mare, dacă stăm să ne gândim că de la începutul anului peste 19.000 de oameni au apelat 112 doar pentru a solicita ajutorul Poliției, media de apeluri pe noapte fiind de zece. La serviciul respectiv se sună și pentru pompieri, SMURD, Salvare, Salvamont sau Jandarmerie.

Vedeti, deci, ce bine e ca uneori să nu se întâmple nimic!

Am avut și mai avem parte în această săptămână și de alte premiere. În premieră absolută autoritățile locale au anunțat că va exista o ediție specială a Pieței Volante Transilvania, în ziua de marți, 10 octombrie, pentru a sărbători produsele autohtone.

În week-end avem parte de o altă premieră: prima ediție a evenimentului „Sibiul De poveste” care aduce împreună copii din familii cu copii din centrele de plasament, în încercarea de a-i integra în comunitate și de a le arăta că sunt importanți.

O altă premieră importantă a avut loc la Târnava unde a fost închis primul depozit de deșeuri periculoase din țară. Nici asta nu este puțin lucru, având în vedere faptul că România este în procedură de infringement din cauza acestor deșeuri periculoase, dar și a cantităților mari de gunoaie, în general.

Nici pe plan național sau internațional n-am dus lipsă de premiere, unele care implică direct România.

Una dintre ele a bucurat milioane de români: Simona Halep a învins-o în premieră pe Șarapova, ceea ce nu mai părea posibil după meciul pierdut crunt destul de recent. Specialiștii spun că nici măcar nu a fost un meci frumos sau un mergi neapărat bun, dar a fost un meci important pentru că sportiva noastră a demonstrat că poate.

În premieră, România a primit din partea Consiliului Europei accesul parţial la Sistemul de Informaţii privind Vizele (VIS) din spaţiul Schengen. Asta nu garantează acceptarea noastră, votul fiind politic, dar este un pas înainte.

Parcă altfel se acceptă vremea urâtă de afară – care, apropo, nu este o premieră – când vezi că se pot întâmpla și lucruri bune!

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.