16.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Alegerile- Permis de cleptocrație

Cele mai citite

Plutește un aer de apatie națională față de alegerile de duminică, chiar dacă națiunea e îndemnată insistent la vot. Întrucât candidații la alegerile prezidențiale au ignorat în campanie atribuțiile unui președinte, preferând populismele ieftine, asta i-a făcut pe români să refuze participarea entuziastă la acest exercițiu electoral. Ce poate fi mai dezgustător decât un îndemn la vot venit de la Victor Ponta ițindu-se după iconițe și calendare cu Arsenie Boca sau o Elenă Udrea respirând aerul plin de promisiuni pseudo-erotice? Poate un Klaus Iohannis zâmbind pe o sacoșă albastră sau un aprinzător de aragaz?
Conform atributelor constituționale, președintele are atribuții în domeniul securității naționale și al politicii externe. Președintele nu face drumuri, nu scade taxe, nu crește salarii și, în general, nu poate face românilor „viața mai bună”.
Privind cu atenție la această campanie electorală și suprapunând cazurile de corupție, trafic de influență și fraudă fiscală a cazurilor recente (Lukoil, EADS, Microsoft sau retrocedarea a 34 000 de hectare de pădure), o întrebare bună ar fi unde se scurg acești bani? Un miliard de euro e prejudiciul constatat de procurori în acest moment.
Ce înseamnă acești bani? Sute de kilometri de drum, mii de școli și de spitale, milioane de pensii, bani ce nu s-au risipit, ci au ajuns în buzunarele unor politicieni români. Oameni deja extrem de bogați, cu averi înfloritoare, ce lasă perplex cetățeanul cu abilitatea lor de a lua șpăgi de milioane de euro. Totuși, fiind atât de bogați, de ce i-ar împinge lăcomia atât de departe, când DNA-ul face de ani de zile ore suplimentare?
V-ați gândit vreodată care e sursa banilor utilizați în campaniile electorale? Zeci de milioane de euro în afișaje stradale, în apariții TV, sacoșe, calendare, brichete, mici, bere și sute de alte nimicuri alături de bancnota strecurată onest în mâna alegătorului. DNA și judecătorii curților de justiție au lămurit recent foarte clar problema, banii din corupția politică îi veți regăsi în campaniile electorale. Bannerele și afișele din care candidații ne zâmbesc îndemnându-i să-i votăm sunt doar niște uriașe bancnote simbol ale traficului de influență. Pentru a da un exemplu de spirit civic, dragi cetățeni, mergeți la vot duminică și votați pe cei care din prea multă iubire pentru România, vă fură.

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img
spot_img
Ultimele știri

All 4 Sport Sibiu, noi performanțe la campionatele regionale de înot

Micii sportivi de la Clubul All 4 Sport Sibiu s-au întors cu rezultate notabile de la Campionatele Regionale de...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect