Acum citesti:
O victorie
Intreg articolul 3 minute de lectura

O victorie

A fost nevoie de 500.000 de români în stradă pentru ca detestabilul Ministru al Justiției Iordache să plece. Autorul inițiativei de dezincriminare a politicienilor corupți, veteran al inițiativei denumită „Marțea Negră” și-a dat cu multă întârziere demisia. Ministerul Justiției are un interimat care se va prelungi excesiv de mult pentru a nu permite președintelui Iohannis să respingă o propunere de ministru detestabilă.

Între timp, reușim să ne facem de râs în fața partenerilor europeni cu Meleșcanu Ministru de Externe și cu un președinte al Senatului care își dorește ieșirea din Uniunea Europeană.

Jumătate de milion de români au ieșit în stradă pentru ca politicienii din arcul guvernamental să fie treziți la realitatea anului 2017. Însă politicienii pesediști bat câmpii grațios, declarând nici mai mult nici mai puțin, că lumina telefonului le consumă minutele de abonament.

Românii înfruntă frigul în piețele orașelor din România, iar primarul Capitalei trimite Poliția Locală să-i înfricoșeze pe protestatarii cărora li s-a făcut plângere. După lista neagră a „instigatorilor” fluturată de Ministrul de Interne se tot vorbește de prezența copiilor în piața publică alături de părinți la proteste. Copii sunt mereu alături de părinți, la cumpărături, la cofetărie și în piață. Numai că normalitatea asta enervează pesediștii care își flutură contramanifestanții.

Și dacă tot am vorbit de contramanisfestații merită să remarcăm avântul pesedist de a aduce sute de oameni din Oltenia cu microbuzul pentru a-l face pe Iohannis nazist și să îi ureze „să plece la el acasă în Germania”. E regretabil cum se acumulează prostia în rândurile puterii, însă constatarea are și ceva tragic, Dragnea ar da foc României să scape de pușcărie. Nu mai contează că organul de presă al Kremlinului – Sputnik îi susține cu entuziasm pe pesediști. Puterea nu e deloc sensibilizată că societatea civilă este categoric împotriva inițiativelor de modificare a Codului Penal. Persistă comportamentul de șobolan încolțit ce transformă PSD-ul din partidul mamut, într-un colț de paranoia și iresponsabilitate politică.

Există și un aspect pozitiv al evenimentelor recente. Vicepreședintele PSD și primarul Iașiului – Chirica, ce s-a poziționat constat în ultima vreme ca alternativă la Dragnea, a pornit războiul pentru conducerea PSD-ului. Demersul civic și hotărârea cetățenilor români de a se opune guvernului pe inițiativa Ordonanței 13 a fost tema predilectă a presei de pe mapamond. La Budapesta, maghiarii având prea puțini participanți la un miting pe teme de învățământ, au strigat „să vină românii”.

E frig afară, ne enervează cumplit lipsa de responsabilitate a Guvernului și nesimțirea parlamentarilor, însă avem și motive de a ne ridica moralul. Românilor nu le e mai este frică de amenințări, de amenzi și instrumentele de timorare ale opoziției. România a ajuns promotorul valorilor europene și apărătorul principiilor democratice. Ce am făcut noi îi inspiră și îi entuziasmează și pe alții, iar asta alături de trezirea conștiinței civice e cel mai mare câștig al cetățenilor acestei țări.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.