12.2 C
Sibiu
joi, martie 28, 2024

România, te iubim!

Cele mai citite

Ultimele zile m-au învățat mai mult decât politică. Am învățat ce înseamnă spiritul civic, ce înseamnă devotamentul față de un lucru, o persoană, un grup, o credință. Am văzut oameni care au ieșit absolut în fiecare seară la protest, am văzut entuziasm și dorința de a evolua, de a fi mai buni decât restul. Am văzut postări pe Facebook despre iubirea de țară și despre prietenie, am văzut oameni care nu se cunoșteau înainte de Marțea Neagră și care acum se susțin necondiționat.
Ordonanța 13 a făcut mai mult decât să scoată sute de mii de oameni în stradă. Ne-a unit pentru totdeauna, ne-a adus mai aproape unii de ceilalți și ne-a arătat că țara noastră e frumoasă prin prisma oamenilor care o iubesc și care își doresc să o facă la fel de prețioasă la interior pe cât este la exterior. Aurul nu există doar în subteran, ci și în fiecare dintre noi. Există în fiecare steag care a fost fluturat frenetic seară de seară, în fiecare gând transpus pe o pancartă, în fiecare suflu aburind în nopțile friguroase și în fiecare suflet cald și dornic de schimbare.
Termenul de protest a căpătat o altă însemnătate acum – înseamnă bucuria de a trăi și de a exprima liber un crez care ne unește. Pentru prima dată de la apariția lui, am simțit cu adevărat că internetul are un scop cu adevărat important, pentru că a transmis vocea românilor în afara granițelor, a inspirat americani, italieni, englezi și a unit comunități în lupta pentru libertate. Protestele acestea au fost prea puțin despre politică. Au fost despre iubire, dreptate, frumusețe și, cel mai important, despre țara noastră, pe care mulți au uitat cât de mult o iubeau.
#Rezist a devenit unul din cele mai frumoase strigăte de ajutor, a devenit o emblemă a unei țări unite, a unui popor care a înțeles, în sfârșit, semnificația cuvintelor „Deșteaptă-te, române”, ale lui Andrei Mureșanu, și care a înțeles că poate să facă lumină în România doar dacă se unește pentru același scop – acela de a-i arăta României că nu o va lăsa să moară.
#Rezist #Neamsaturat

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Peste 18.000 de persoane din Sibiu au buletinele expirate

La finalul lunii februarie 2024, în Registrul național pentru evidența persoanelor, au fost înregistrate 18.630 de persoane cu acte...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect