Acum citesti:
Numai în România
Intreg articolul 3 minute de lectura

Numai în România

Primarul ales al municipiului Baia Mare a candidat, a fost ales și a fost suspendat din funcție de către prefect timp de un an de zile. Curtea de apel din Cluj-Napoca i-a ridicat interdicția și se va prezenta la primărie, mai alb, mai uscat. Nu contează că a fost arestat, că e acuzat de corupție și luare de mită, că are un proces în derulare. Băimărenii nu numai că l-au votat fiind în pușcărie, dar i-au mai trimis și mama în Parlament. Empatia românului cu hoții și nesimțirea politicianului de cursă lungă sunt într-o relație de simbioză perfectă. Din păcate primii au de suferit, politicianul fiind un parazit cu spirit de vampir când îi miroase a bani publici numai buni de subtilizat.

Cătălin Cherecheș, deși e un caz simptomatic, nu e nici pe departe unic. Dinastii de baroni locali, familii de politicieni și-au extins influența în județe, în municipiile de reședință, și-au trimis odraslele și amantele în Parlament și în Guvern. Când procurorii au venit cu cătușele să îi ducă la pușcărie, au început să se îmbolnăvească, să urle și să amenințe. Până și incomensurabilul mustăcios teleormănean și-a pus partidul să repete că e o victimă a poliției politice și nimeni nu le trântește la obraz condamnarea pentru corupție. Au făcut-o televiziunile americane.

D.N.A.-ul pare că lucrează cu frâna de mână trasă, Ministrul Justiției o lălăie magistral, iar Dragnea, iarăși Dragnea, salvează țara de Șerban Nicolae. Suntem fie tâmpiți, fie a început să ne placă dansul ăsta sado-masochist, unde politicienii ne fac tăiței. Președintele României, vestigiu uitat în Palatul Cotroceni, se trezește cu atribuții suspendate, eliminate și e înghesuit spre irelevanță politică și instituțională. Iese mestecând rumeguș reușind performanța de a-și adormi audiența în secunda 24.

În acest peisaj de lasă-mă să te las, de Ziua Europei, deputații au votat cu o majoritate covârșitoare o inițiativă ce a mulțumit Coaliția pentru Familie. Problemele legislative serioase se terminaseră și domnii deputați, ce varsă invective mizerabile la microfon, descoperiseră urgența maximă, cum să scape de nemernicii ăștia de homosexuali.

Cu părere de rău pot spune că, dacă schimbăm Constituția, dacă definim stupid familia pe coordonate bărbat plus femeie nu am rezolvat nimic. Homosexuali vor exista, așa cum există în Iran, deși riscă spânzurătoarea. Minunata familie tradițională românească nu va prospera nici dacă interzicem avortul, fusta scurtă sau sexul premarital. Dacă suntem atât de preocupați de natalitate ar trebui să facem tot posibilul să eradicăm sărăcia, să nu mai forțăm economic părinții să migreze și, eventual, să își lase copii cu bunicii în România. E nevoie de toleranță, viziune europeană și conștientizarea că încă mai există zeci de mii de copii instituționalizați, plus sute de mii care se duc flămânzi la culcare. În rest, toate lucrurile sunte perfecte, trăim bine, suntem voioși pentru că în România totul e posibil.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.