Acum citesti:
#haicsu
Intreg articolul 3 minute de lectura

#haicsu

Au trecut de un sezon greu, dar plin de reușite. Au luptat și, de cele mai multe ori, au câștigat. Au reușit să umple din nou Sala Transilvania, să poarte prin țară zeci, uneori chiar sute de suporteri, iar din acest punct de vedere sunt de neînvins.

CSU a fost pe buzele tuturor sezonul acesta – sibieni, clujeni, bucureșteni, mureșeni. #haicsu a dat culoare rețelelor de socializare, a îmbrăcat țara în galben și albastru și a transformat baschetul într-un sport urmărit (în sfârșit) de un oraș întreg, ca să nu mai vorbesc de întreaga țară. Biletele la ultimele meciuri ale echipei s-au epuizat ca pâinea caldă, așa cum nu se prea întâmplă în alte locuri din țară, și nici la noi nu se mai întâmplase de mult timp.

Am reușit să le arătăm suporterilor dintr-o țară întreagă ce înseamnă să îți susții echipa necondiționat, să fii acolo și să o determini să lupte prin aplauze la coșurile de 3 puncte și încurajări la înfrângerile dureroase. Am dat din nou un exemplu și le-am arătat tuturor că la Sibiu se dă tonul, indiferent dacă e vorba de cultură, proteste sau sport. Am arătat că se poate! Că o echipă care nu primește atât de mulți bani și care nu beneficiază de condiții optime de antrenament poate, totuși, să ajungă departe dacă își dorește asta destul de mult! CSU a luptat și a ajuns cu un picior în finală.

Atunci când ești însă presat de așteptările tuturor, de încurajări frenetice, de un panou enorm amplasat în Piața Mică și de uralele necontenite ale fanilor, există o mare posibilitate să clachezi. Faptul că CSU a obosit pe final, retrăgându-și piciorul din finală, cu o înfrângere mai mult decât dureroasă în meciul 4 cu bucureștenii, nu este un lucru condamnabil. CSU joacă finala mică!

Tendința acum este să uităm cât de departe au ajuns, să ne prefacem că tot ce mai contează e faptul că au ratat finala mare, fără să ne mai gândim la evoluția mai mult decât spectaculoasă a galben-albaștrilor. Nu uitați cât au luptat și cum v-au făcut să umpleți sălile de sport ca să-i susțineți. Nu uitați că ați stat în picioare în Piața Mică, umăr la umăr, îmbrăcați în galben și strigând spre ecran ca și cum ați fi fost în sală cu CSU.

#haicsu nu este un strigăt sezonier! #haicsu e imnul sportului sibian de acum!

#haicsu! Baftă în finala mică!

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.