Acum citesti:
Concursuri culinare la ULBS
Intreg articolul 2 minute de lectura

Concursuri culinare la ULBS

Un loc 2 și un premiu special pentru muncă în echipă au obținut două echipe de studenți din Sibiu la competiția „Condimente autohtone în aperitive”, potrivit reprezentanților biroului de presă din cadrul Universității „Lucian Blaga”. Evenimentul a avut loc în cadrul Conferinței Naționale „Influențe culturale în gastronomie“, organizată de Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu. Conferința s-a desfășurat sub egida „Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019” și în cadrul ei ș-au întâlnit studenți ai facultăților de Științe Agricole din șapte centre universitare. Acestea sunt Universitatea Dunărea de Jos Galați, USAMV București, Universitatea Transilvania Brașov, USAMV Iași, Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, USAMV Cluj și ULBS.

Astfle, studenții coordonați de profesori, împărțiți în 8 echipe din 7 universități au concurat cu produse atent dezvoltate, prelucrate și prezentate.

Premiul I a fost ocupat de echipa de 3 studenți venita de la Cluj cu preparatele Cârnați afumați fortifiați cu borhot de malț și ciuperci, Cașcaval aromatizat cu ulei esențial de cimbru. Echipele din Sibiu au câștigat locul 2 (echipa alcatuită din Andreea Virchea, Andra Andriuc și Alex Dragan) și premiul special pentru muncă în echipă (echipa alcatuită din Diana Robu, Alina Nechifor și Alexandru Ștefănut).Toti cei șase studenți ai ULBS sunt cursanți ai Școlii de Bucătari „Adi Hadean”, în parteneriat cu Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului și Rotary Club Sibiu.

Juriul concursului a fost alcătuit din profesioniști: Ramona MATIA (Restaurant Jules Sibiu);

Ioan BEBEȘELEA (Restaurant Syndicat Gourmet), Cristian CISMARU (Asociația My Transylvania Sibiu), Aurelian DRAGOMIR (Restaurant Japonez Osushi Sibiu), Savu POPA (Restaurant Panoramic Sibiu).

Reușita evenimentului ar fi fost imposibila fără susținerea sponsorilor evenimentului, oameni speciali cu care Facultatea a reușit să închege proiecte frumoase, în sprijinul studenților pentru a pregăti pentru Sibiu profesioniști în domeniu: Amylon Sibiu, Asociația My Transylvania, Asociația Sibiu 1191, Restaurant Jules, Restaurant La Turn, Restaurant Max, Restaurant Osushi, Restaurant Syndicat Gourmet, Transilvania Automobile Sibiu”, a declarat prof. univ. dr. ing. Camelia Sava, decanul Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului.

DSC_2029
DSC_2007
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.