Acum citesti:
Călătorie cu balonul în „Săptămâna Altfel”. Foto/Video
Intreg articolul 3 minute de lectura

Călătorie cu balonul în „Săptămâna Altfel”. Foto/Video

Săptămâna 15 – 19 mai a însemnat pentru o parte din elevii școlilor sibiene 5 zile de aventuri extrașcolare numai bune de păstrat în „cutia cu amintiri”. Sub numele de „Școala Altfel”, săptămâna este dedicată activităților menite să contribuie la dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul copiilor. Cu alte cuvinte, dascălii pregătesc proiecte, organizează excursii, vizitează diferite domenii, pentru ca elevii să perceapă lumea și mediul înconjurător din alte perspective față de cele predate pe parcursul anului școlar.

În acest context, la Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu a fost organizat un eveniment ieșit din comun. Profesoara Roxana Barentin, cu ajutorul asociației CNFAS din Sibiu și cu sprijinul Asociației „Les Zephyrs”, din Franța, le-a oferit copiilor și părinților acestora un zbor cu balonul cu aer cald, dar și posibilitatea ca elevii să învețe cât mai mult despre acest aparat de zbor.

Cei de la Les Zephyrs au venit special pentru Săptămâna Altfel, cu atât mai mult cu cât, la finalul săptămânii, vor fi la Războieni, în județul Iași, la festivalul Magia Baloanelor”, spune Roxana Barentin.

Prima parte a evenimentului a avut loc luni, 15 mai, chiar de Ziua Internațională a Familiei. În acea zi, la Hipodromul Măgura din Cisnădie, mai mulți copii și familiile lor au avut parte de un zbor ancorat (balonul s-a înălțat la cățiva metri, însă a rămas prins cu funii de pământ). Zborurile au fost gratuite.

A fost foarte frumos, o experiență foarte plăcută. M-am simțit minunat acolo sus, iar peisajul a fost impresionant. Înălțimea la care am urcat a fost asemănătoare cu cea de la etajul 6 sau 7”, spune Raul Piloiu, elev în clasa a VI-a C.

Nici părinții nu au fost mai puțin impresionați.

A fost o experiență unică. Mie mi-a fost frică sincer, însă copilului nu. Când am ajuns sus mi s-a mai dus din teamă și m-am bucurat de peisaj. A fost frumos, nu ne așteptam. Noi am fost inițial numai pentru copil, dar dacă ni s-a oferit această ocazie nu am vrut să o ratăm”, spune Anca Stănilă, mama unuia dintre copiii prezenți la eveniment.

În cea de-a doua zi, balonul a fost umflat în curtea școlii și toți copiii care au dorit au putut urca la bord. În ambele zile li s-a explicat pricipiul de funcționare a aparatului și tot ce au dorit să știe cu privire la acesta. De asemenea, a fost umflat și un balon în miniatură, care funcționează pe aceleași principii, iar copiii de grădiniță și-au pus jucăriile de pluș în el.

Acela a fost un moment deosebit. Micuții au fost încântați să-și vadă jucăriile preferate urcând și coborând cu balonul. A fost cel mai important proiect din Școala Altfel, cu impact în toată școala”, mai spune Roxana Barentin.

Asociația CNFAS, cei datorită cărora acest poiect a fost posibil, a fost înființată la Sibiu, în anul 2010. Principiul de bază al asociației este promovarea educației nonformale. Președintele asociației, Ronan Barențin, este un francez stabilit în România care s-a decis să arate cât de bine pot fi formați copiii prin educație nonformală.

 

 

 

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.