Acum citesti:
STOP… la clopoțel!
Intreg articolul 4 minute de lectura

STOP… la clopoțel!

A început vacanța mare! Peste 64.200 de școlari din învățământul preuniversitar au încheiat vineri, 16 iunie, anul școlar 2016 – 2017. Cu emoție, elevii, părinții și bunicii au umplut curțile școlilor într-o explozie de culoare și flori pentru festivitatea de încheiere din acest an. O parte dintre ei rămân concentrați pe susținerea examenelor naționale, însă marea lor majoritate se vor bucura de acum înainte de zilele de vară. Mersul la bunici, vacanțele la munte sau la mare și taberele vor fi printre principalele preocupări. Vacanța de vară se va încheia în toamnă, iar anul școlar 2017 – 2018 va începe în 11 septembrie.

Așa cum copiii noștri merg în toate zonele țării în excursii organizate, și Sibiul oferă altora tabere de relaxare, tematice sau subvenționate.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret are un departament, condus de Radu Pau, care se ocupă de organizarea taberelor școlare, aprobate de Ministerul Tineretului și Sportului (MTS). În acest an au o ofertă de 4 tabere în zece serii de câte șase zile. Este vorba despre taberele de la Păltiniș (80 de locuri/serie), Râul Sadului (80 de locuri/serie), Ocna Sibiului (60 de locuri/serie) și Cisnădioara (60 de locuri/serie). Majoritatea sunt tabere de odihnă în care vin mulți copii din alte județe. Restul sunt tabere tematice de engleză, matematică, fizică și o tabără de informatică, în care se regăsesc și mulți copii din Sibiu. La Râului Sadului, în perioada 14-20 august are loc cea de-a șasea ediție a taberei naționale „Jocul ca teatrul” subvenționată în totalitate de MTS. Copiii își plătesc doar drumul.

De asemenea, Direcția are contracte cu tabere din din alte județe, printre care Alba, Bihor, Buzău, Bistrița Năsăud, Constanța, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Caraș – Severin sau Tulcea în care pot fi oferite locuri.

Anul trecut am avut aproape 1.500 de copii și cadre didactice în taberele noastre, am avut și 19 copii cu dizabilități și 60 de copii considerați cazuri sociale. Anul acesta avem 30 de locuri pentru persoane cu dizabilități și 40 de locuri pentru tabere sociale. Toate aceste locuri sunt subvenționate de minister”, spune Radu Pau.

Toate informațiile despre tabere le puteți obține la sediul DJST (Sibiu, str. Dorului, nr. 20), pe site www.tineretsibiu.ro sau la tel/fax: 0269/210.055.

Ei rămân

Școlile nu-și vor închide întru totul porțile, pentru că, cel puțin trei săptămâni, cadrele didactice mai au activitate, iar o parte din unitățile de învățământ vor fi folosite pentru susținerea unor examene și concursuri. În 19 iulie, de exemplu, începe Evaluarea Națională. Sunt 3.531 de elevi care au terminat clasa a VIII-a. Probele acestui examen se încheie în 22 iunie, iar rezultatele finale se vor da în 30 iunie. De asemenea, în 26 iunie încep probele scrise ale examenului de Bacalaureat. Acestea se vor termina în 30 iunie, iar rezultatele finale se afișează în 10 iulie.

Emoții mari în această vacanță de vară vor avea și directorii și directorii adjuncți ai unităților de învățământ. 44 posturi de coducere vacante de director, respectiv 24 posturi vacante de director adjunct au fost scoase pentru concursul ce se va organiza în lunile iulie – august, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.

Proba scrisă va avea loc în 17 iulie, iar cea de evaluare a CV-ului și interviul au loc în perioada 19 – 31 iulie.

Informații suplimentare despre organizarea și desfășurarea concursului se pot afla la telefon: 0369.101.202, de luni până vineri, de la 9:00 la 15:00.

Vara trece, amintirile rămân

Data de 11 septembrie aduce cu ea începutul anului școlar 2017 – 2018. Acesta va avea 36 de săptămâni de cursuri, însumând 174 de zile lucrătoare.

Anul şcolar 2017-2018 se va încheia pe 31 august 2018 şi este structurat pe două semestre. Primul are 19 săptămâni dispuse în perioada 11 septembrie 2017 – 2 februarie 2018, iar cel de-al doilea are 17 săptămâni dispuse în perioada 12 februarie 2018 – 22 iunie 2018.

Până atunci însă, nu ne rămâne decât să ne bucurăm din plin de fiecare zi a acestei vacanțe, să facem multe poze și să ne făurim amintiri frumoase.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.