13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Colegiul Național Octavian Goga, implicat într-un parteneriat european

Cele mai citite

Colegiul Naţional “Octavian Goga” participă începând din septembrie 2015 la Proiectul de Parteneriat Strategic între şcoli “Sustainable Consumption and Production”, proiect cu finaţare europeană din cadrul Programului Erasmus +, Acţiunea Cheie 2.
Proiectul reuneşte elevi şi profesori din şase ţări europene: Estonia, Franţa, Italia, Spania, Turcia şi România şi are ca scop educarea participanţilor în vederea consumului sustenabil de resurse.
Acesta a avut un dublu scop: pe de o parte, să conştientizeze elevii, familiile acestora şi profesorii privind tema de proiect, respectiv consumul şi producţia sustenabilă, prin reflectarea asupra unor aspecte variate (generarea şi managementul deşeurilor, defrişarea şi eroziunea solului, poluarea aerului şi  a apei, substanţele chimice toxice şi dezvoltarea sustenabilă a economiei), transformându-I astfel pe toţi participanţii la proiect în consumatori mai informaţi şi mai responsabili.
Pentru această parte a proiectului, elevii și profesorii au avut o serie de activități pe parcursul a cinci întâlniri în Cordoba, Spania (ianuarie 2016), Sibiu, România (martie-aprilie 2016), Tallinn, Estonia (mai 2016), Amiens, Franţa (octombrie 2016) şi Vittoria, Italia (martie 2017). Participanţii au fost antrenaţi în activităţi de workshop în grupuri multinaţionale, având astfel posibilitatea nu doar să-şi însuşească noi cunoştinţe privind temele de proiect, ci şi să îşi dezvolte abilităţile de comunicare, de relaţionare interculturală şi de socializare. Aceştia au avut, de asemenea, ocazia să testeze diferite aplicaţii educaţionale pe parcursul întâlnirilor, realizând materiale de proiect in diverse formate.
Pe de altă parte, proiectul şi-a propus să introducă în procesul de predare, învăţare şi evaluare activităţi mai motivante pentru elevi, prin folosirea tehnologiei moderne, respectiv a unor aplicaţii online educaţionale. Acest scop a fost atins prin publicarea în spaţiul online a unui ebook interactiv în limba engleză, “Educational Apps Enhancing Motivation”, care reprezintă o colecţie de materiale realizate de elevi şi de profesori folosind aplicaţiile testate în cei doi ani de proiect. Introducerea oferă o privire de ansamblu privind strategiile de aplicare a noilor metode de predare, învăţare şi evaluare folosind aplicaţiile online. Cele patru capitole ale publicaţiei oferă detalii privind aplicaţiile, tutoriale realizate de elevi, exemple de materiale elaborate de elevi şi de profesori, precum şi materiale video care prezintă feedback-ul pe care îl oferă elevii şi profesorii privind utilizarea acestor aplicaţii:

  • Activităţi de descoperire a spaţiilor publice prin joc folosind aplicaţia Guidigo
  • Strategii de organizare a informaţiei online folosind aplicaţia Padlet
  • Aplicaţii de realizare de animaţii video: My simple show, Powtoon, Corel Videostudio X10, Genially
  • Evaluare prin jocuri educaţionale folosind aplicaţiile Plickers şi Kahoot

Materialul este disponibil online la adresa http://joom.ag/jwAW

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect