Acum citesti:
Școală de vară gratuită pentru copiii din Turnișor
Intreg articolul 2 minute de lectura

Școală de vară gratuită pentru copiii din Turnișor

A început a doua ediție a programului „Școala de vară intercomunitară pentru copii și tineret”, proiect ce aparține Asociației Filantropia „Sf.Nicolae” Turnișor. Acesta se va desfășura pe întreg parcursul lunii iulie, în curtea Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae”, din Piața Iancu de Hunedoara nr. 20. Copiii din cartierul Turnișor își pot petrece astfel vacanța de vară într-un mod plăcut și distractiv, chiar aproape de casă.

În acest moment avem 60 de copii, dar din experiența anului trecut, spre finalul proiectului numărul va fi mult mai mare (am ajuns anul trecut la 100). Copiii sunt împărțiți pe ateliere de lucru specifice activităților (dans, pictură, teatru etc). Activitățiile sunt gratuite, iar copiii care doresc să participe trebuie să vină efectiv la activități, să se implice, iar cei care se vor evidenția vor fi premiați la finalul proiectului”, spune preotul Ciprian Creangă, președintele asociației. Printre activități se mai numără și cele de socializare prin joc și cuvânt, dar și învățarea unor meșteșuguri cum ar fi arta împletitului de coșuri. De asemenea, se vor face și vizite la Biserica Evanghelică, în Muzeul în Aer Liber și se va merge la Ștrandul Aqua Fun.

Programul pentru săptămâna 10 – 16 iulie începe în fiecare zi de la ora 10 și este împărțit astfel: luni – pictură; marți – dansuri; miercuri – pictură; joi – joc și cuvânt și vineri – împletituri.

Programul își propune sprijinirea copiilor aflați în nevoie, dezvoltarea capacităților și deprinderilor sociale și artistice ale acestora.

Proiectul este cofinanţat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Local Sibiu, prin Agenda Comunității 2017.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.