Acum citesti:
Candidații respinși la BAC se pot înscrie săptămâna viitoare pentru a doua sesiune
Intreg articolul 2 minute de lectura

Candidații respinși la BAC se pot înscrie săptămâna viitoare pentru a doua sesiune

Elevii care nu au reușit să promoveze prima sesiune a Bacalaureatului se pot înscrie din nou pentru susținerea probelor de examen la care au fost respinși. Perioada în care au loc înscrierile este 11-14 iulie.

Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat va avea loc în lunile august-septembrie și va debuta cu proba scrisă la Limba și literatura română, în data de 21 august. Ulterior, în 22 august, este programată proba de Limba și literatura maternă, iar pe 23 august, proba obligatorie a profilului.Ultima probă, cea la alegere a profilului și specializării, va avea loc pe 4 august.

Între 25 și 28 august vor fi evaluate competențele lingvistice de comunicare orală în Limba română, pe 28 august — competențele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 29 — 30 august — competențele digitale.În zilele de 30 și 31 august se va face evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Rezultatele vor fi afișate pe 1 septembrie, până la ora 16:00, iar depunerea contestațiilor se va face în aceeași zi, între orele 16:00 — 20:00.
Contestațiile vor fi rezolvate între 2 și 5 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 6 septembrie.

Procentul de promovabilitate în județul Sibiu la prima sesiune a bacalaureatului, înainte de contestații, este de 83,73%, cifre care ne plasează pe primul loc în țară.

Rata de promovabilitate, la nivel național, la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, înainte de contestații, este de 71,4%.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.