Acum citesti:
Școală de vară internațională în chirurgia cardiovasculară, la Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Școală de vară internațională în chirurgia cardiovasculară, la Sibiu

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu organizează cea de-a treia edie a programului intensiv „Saving Hearts”, în colaborare cu mai multe instituții spitalicești și universități din țară și străinătate. Activitățile programului se vor desfășura în perioada 10 – 21 iulie, la Sibiu. Studenții selectați beneficiază de cursuri teoretice și practice susținute de medici specialiști de renume, atât de aici, cât și de peste hotare, prin intermediul cărora se vor familiariza cu cele mai moderne tehnici imagistice de explorare a cordului, de diagnosticare și tratament intervențional al afecțiunilor cardiovasculare.

Proiectul „Saving Hearts: Innovative Methods in Cardiovascular Disease Treatment”, finanțat prin programul Erasmus+, este prima școală de vară internațională în chirurgia cardiovasculară, endovasculară și cardiologie intervențională din România.

După succesul primelor două ediții, continuăm și în acest an programul intensiv Saving Hearts, care oferă studenților participanți pregătirea teoretică, dar mai ales practică în chirurgia cardiovasculară, endovasculară și cardiologia intervențională, conform celor mai noi și inovatoare protocoale terapeutice din domeniu. Bolile cardiovasculare rămân principala cauză de mortalitate din România, de aici și nevoia de a avea medici cât mai bine pregătiți în acest domeniu”, a declarat conf. univ dr. Victor Costache, coordonatorul proiectului.

Lectorii programului vor fi atât cadre didactice din instituțiile partenere, cât și personalități din domeniul medicinei cardiovasculare, invitate să participe la acest proiect.

Deschiderea oficială a programului intensiv „Saving Hearts” are loc luni, 10 iulie 2017, ora 09:S00, în Sala Senatului a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu din incinta Facultății de Medicină, str. Lucian Blaga nr. 2.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.