Acum citesti:
Studenții Departamentului de Artă Teatrală premiați în Polonia
Intreg articolul 2 minute de lectura

Studenții Departamentului de Artă Teatrală premiați în Polonia

Studenții Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Facultății de Litere a Universității Lucian Blaga” din Sibiu au câștigat Premiul Special al Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru – ITSelF 2017, desfășurat în Varșovia (Polonia).

Actorii ULBS au pus în scenă spectacolul Familii”, în regia lui Eugen Jebeleanu, din distribuție făcând parte Marian Bureață, Ioana Cosma, Oana Marin, Vladimir Petre, Gabriela Pîrlițeanu, Ștefan Tunsoiu, Iustinian Turcu și Claudiu Urse.

„A devenit o obișnuință ca studenții Departamentului de Artă Teatrală să câștige premii la festivalurile naționale și internaționale. Premiul câștigat în Polonia este o dovadă, și în același timp o răsplată, a muncii pe care o depun”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității Lucian Blaga” din Sibiu.

Spectacolul măsoară noțiunea de familie prin diverse probleme care, deși par comune, au conotații existențiale pentru om și societate. Doi frați vitregi sunt nevoiți să conviețuiască împotriva voinței lor, o tânără mamă se confruntă cu alcoolismul soțului ei, un frate și-o soră se reîntâlnesc cu ocazia decesului mamei lor, un cuplu tânăr trece prin momente de criză.

Spectacolul chestionează conceptul de familie integrat în actualitatea secolului XXI. Urmărind evoluția acestor familii distincte, se pun sub lupă probleme actuale de interes social general, precum homosexualitatea, adopția, abuzul fizic și psihic, lipsa de comunicare etc.

Co-producători: Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – Facultatea de Litere şi Arte – Departamentul de Artă Teatrală şi Centrul de Cercetări Avansate în Domeniul Artelor Spectacolului

Spectacol nu este recomandat tinerilor sub 14 ani.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.