Acum citesti:
Repartizarea computerizată: Topul liceelor reconfirmat
Intreg articolul 2 minute de lectura

Repartizarea computerizată: Topul liceelor reconfirmat

Reprezentanții Ministerului Educației au făcut publice listele cu situația elevilor repartizați în licee după examenul de Evaluare Națională. În Sibiu, din totalul de 2.128 de candidați, 2.123 au fost repartizați, iar 5 apar ca nerepartizați. Cel mai probabil sunt elevi care nu au bifat suficiente opțiuni astfel încât calculatorul să-i poată repartiza. Mediile lor de admitere sunt între 5 și 8,05.

Cea mai mare medie de intrare la liceu a fost 9,99 și aparține unei eleve care vine din Pitești, județul Argeș de la Școala Gimnazială „Traian” și va merge la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, specializarea Matematică Informatică. Ea este urmată de Gerge Laurențiu Lupp, care a obținut cea mai mare medie de admitere din Sibiu, 9,94. Și el va merge Colegiul „Gheorghe Lazăr”, la aceeași specializare. De altfel, Mate – Info este și specializarea la care ultima medie de intrare a fost 9,41, la acest colegiu. La profilul uman însă, ultima medie de intrare la Gheorge Lazăr a fost 8,83.

La Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” ultima medie de intrare la Mate – Info a fost 9,33, iar la Filologie a fost 8,85.

La Colegiul Național „Octavian Goga” ultima medie de intrare la Matematică Informatică a fost 9,31, pe când la uman, la Filologie a fost 8,67.

La polul opus se află Liceul Tehnologic „Școala Națională de Gaz”, Mediaș, la specializarea resurse naturale și protecția mediului unde s-a intrat cu media 2,35. Urmează apoi Liceul „Timotei Cipariu” din Dumbraveni unde s-a intrat cu media 3,04 și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” din Sibiu, unde la profilul electronică s-a intrat cu media 3,50.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.