Acum citesti:
Departamentulul de Artă Teatrală își așteaptă bobocii la înscriere
Intreg articolul 4 minute de lectura

Departamentulul de Artă Teatrală își așteaptă bobocii la înscriere

Proaspăt absolvenții de liceu sau de licență pasionați de actorie se pot înscrie în intervalul 12-17 iulie 2017 pentru sesiunea de vară, respectiv în perioada 9-12 septembrie 2017 pentru cea din toamnă la admiterea pentru Departamentulul de Artă Teatrală (DAT) al Facultății de Litere și Arte din cadrul Universității ,,Lucian Blaga” din Sibiu. Tinerii pot opta pentru cele cinci specializări (trei de licență și două de masterat)

La studiile de licență Actorie, studenții au șansa extraordinară de a lucra la clasă cu actori importanți ai teatrului național sibian, precum și cu renumiți regizori din domeniul artelor spectacolului național și internațional. Cursurile teoretice se vor îmbină cu cele practice, oferind viitorilor studenți o bază solidă pentru o carieră în acest domeniu. În timpul anilor de studiu, studenții realizează spectacole care participă la cele mai importante festivaluri studențești din țară și din lume.

Tinerii care urmează studiile de licență la specializarea Teatrologie- Management cultural primesc, încă din primul an de studiu, informații importante și valoroase despre tot ceea ce reprezintă un eveniment cultural în toată complexitatea lui, până la cele mai mici detalii. Ei lucrează împreună cu studenții de la Actorie ca asistenți de proiect și asistenți de producție, având totodată șansa participării ca voluntari la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, care a devenit în ultimii ani unul dintre cele mai importante festivaluri din lume în domeniul artelor spectacolului. Toate activitățile practice beneficiază de un important suport teoretic oferit de o echipă didactică de excepție, printre care se numără profesorii George Banu (teoretician și critic de talie mondială) și Cristian Radu (coordonator General al Programului Sibiu CCE 2007 și președinte executiv al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu) sau Stela Matioc (cadru didactic asociat și șefa serviciului Cultură, Sport și Turism din cadrul Primăriei Sibiu).

Specializarea Coregrafie (care va avea admitere doar în toamnă) oferă studenților șansa de a lucra cu profesioniști desăvârșiți în domeniu, de a efectua practica de profil în cadrul ansamblurilor profesioniste din Sibiu, în cadrul workshopurilor din Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, ori în cadrul prestigioasei China-CEEC Summer Dance Camp. Cei care se vor ocupa de viitorii coregrafi de la Sibiu vor fi, printre alții, Gigi Căciuleanu (dansator și coregraf de origine română, cu experiență pe cele mai importante scene de dans din lume) și Adriana Bârză (profesoara de dans scenic al studenților-actori de la DAT)

Arta interpretării caracterelor dramaticespecializare pentru absolvenții de licență, care își pot perfecționa cunoștințele și experiența acumulate în cei trei ani de licență și au șansa realizării propriilor spectacole, care se vor juca și după terminarea celor doi ani de studii. Aici lucrează împreună cu importanți regizori ai generației tinere precum Bogdan Georgescu, Cosmin Chivu, Bogdan Sărătean, Eugen Jebeleanu și mulți alții.

Cea de-a cincea specializare, masteratul în Teoria și practica managementului instituțiilor și evenimentelor culturale, continuă, la rândul, ei perfecționarea cunoștințelor din timpul anilor de licență și oferă posibilitatea integrării masteranzilor în echipa FITS, iar DAT oferă sprijin pentru conceperea, crearea și dezvoltarea propriilor proiecte și produse culturale, care reprezintă un start în cariera viitoare.

Examenele pentru studiile de licență vor avea loc, în sesiunea de vară, în data de 18 iulie, iar în cea din toamnă în 13 septembrie. La masterat, examenul pentru specializarea Arta interpretării caracterelor dramatice, va avea loc în data de 20 iulie, respectiv 15 septembrie, iar pentru Teoria și practica managementului instituțiilor și evenimentelor culturale, în data de 21 iulie, respectiv 18 septembrie. Detalii despre Admiterea 2017 în domeniul Artelor spectacolului pot fi găsite pe site-ul facultăţii, accesând linkul http://litere.ulbsibiu.ro. sau pe pagina de Facebook, Artă Teatrală Sibiu, ori la tel. 02692115556 (Secretariatul Facultății de Litere și Arte).

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.