Acum citesti:
Directori respinși la concurs
Intreg articolul 2 minute de lectura

Directori respinși la concurs

Doi directori au fost respinși astăzi la proba scrisă a concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar. Este vorba despre directorul Școlii Gimnaziale Nr. 21 din Sibiu și directorul de la Școala Gimnazială din Ocna Sibiului. Aceștia pot depune contestații și au dreptul să meargă mai departe, la probele următoare. Pe de altă parte, pot să și renunțe, însă trebuie să o facă în scris, precizează Ștefan Firu, inspector școlar general. Până în momentul de față, la sediul ISJ nu s-au înregistrat însă cereri într-un sens sau altul.

De asemenea, directoarea de la Școala Gimnazială din Bazna nu s-a prezentat la examen.

Astăzi s-a încheiat proba scrisă a examenului susținut de directori și directorii adjuncți ai instituțiilor de învățământ. Promovarea acestuia le permite managerilor de școli să rămână în funcțiile lor. Probele concursului nu s-au sfîrșit. Până luni, 24 iulie, fiecărui candidat i se va evalua CV-ul și va fi supus unui interviu cu privire la abilitățile manageriale. Toate aceste probe vor fi susținute în incinta Colegiului Tehnic „Independența”, de pe str. Gladiolelor, Nr. 2.

Primele rezultate se vor afișa în data de 24 iulie, dar fiecare probă în parte va putea fi contestată în timp de 48 de ore de la afișarea acestora.

Rezultatele finale se vor afișa până cel târziu 2 august. Dacă contestațiile se vor soluționa mai devreme, această dată poate surveni modificări.

La examenul de astăzi s-au prezentat 53 de candidați, din 54 înscriși.

Vă reamintim că au fost scoase la concurs un număr de 68 posturi pentru funcții de conducere în unitățile școlare din județul Sibiu. 44 sunt funcții de director și 24 funcții de director adjunct.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.