Acum citesti:
Ceremonie la AFT: Ei servesc Patria
Intreg articolul 3 minute de lectura

Ceremonie la AFT: Ei servesc Patria

Absolvenții Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu au dobândit, vineri, primul grad de ofițer. Ceremonia militară de o solemnitate aparte a adus lacrimi pe fețele militarilor și ale familiilor lor.

Ceremonia de absolvire a tinerilor sublocotenenți ai Academiei Forțelor Terestre din Sibiu a fost cu adevărat specială pentru absolvenți, dar și pentru cei apropiați lor. Tinerii au primit, vineri, la Sibiu, primul grad de ofițer, în cadrul unui eveniment solemn, la care a participat și Liviu Pop, ministrul Educației, și Mircea Dușa, secretar de stat în Ministerul Apărării.

„Militarii pe care îi pregătim în instituțiile noastre sunt foarte apreciați la organismele internaționale și, după cum vedeți, ori de câte ori vorbim de militarii români, la NATO sau la UE, primim numai cuvinte de laudă la adresa lor. De asemenea, foarte mulți dintre militarii români care activează la organismele internaționale sau care activează pe teatrele de operație, au absolvit și s-au format la această instituție de învățământ din Sibiu. Iată că avem o nouă promoție, promoția Mărăști, Mărășești, Oituz 100, în memoria militarilor care și-au dat viața în Primul Război Mondial. Ei au menirea și datoria profesională de a apăra valorile românești, așa cum le-au apărat înaintașii noștri acum o sută de ani”, a mărturisit Mircea Dușa.

Șef de promoție a fost, pentru prima data în ultimii ani, un bărbat. Absolventul a vorbit cu mare emoție despre misiunea lor ca militari.

„Este o zi foarte importantă. Suntem bucuroși că am terminat și noi, au fost 3 ani grei. În același timp, suntem conștienți de responsabilitatea pe care ne-o asumăm odată cu această zi. Noi vom fi cei care vom conduce structurile militare în continuare și care vom reprezenta AFT în continuare. Vreau să vă garantez că, atât eu, cât și colegii mei vă vom face mândri de noi. Este o muncă dificil,ă dar foarte frumoasă”, a spus sublocotenent Alexandru Daniel Luță, șef de promoție.

Un mare număr al absolvenților a fost reprezentat de fete. Chiar și printre cei mai buni din generația lor s-au numărat câteva studente, reprezentante ale armatei care au acceptat primul lor grad cu mare onoare.

„Nu există nicio diferență între noi și bărbați. Pregătirea o avem toți la același nivel, facem exact aceleași lucruri. Academia m-a ajutat să ajung aici și sunt convinsă că o să pot să îmi indeplinesc misiunea la cel mai înalt nivel”, a spus Georgiana Brânzea.

„Este probabil cea mai importantă zi din viața mea, după ziua depunerii jurământului. Academia mi-a oferit șansa de a mă dezvolta din toate punctele de vedere și ceea ce sunt astăzi se datorează celor trei ani petrecuți aici”, a spus Alina Ionașcu.

Acesta este doar primul pas pentru absolvenți. Mai departe, tinerii vor lupta umăr la umăr pentru ca țara pe care o iubesc să aibă parte de cea mai bună apărare.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.