Acum citesti:
Un elev eliminat la prima probă a Bac-ului de toamnă
Intreg articolul 2 minute de lectura

Un elev eliminat la prima probă a Bac-ului de toamnă

Astăzi, 21 august a fost susținută proba scrisă la Limba și Literatura română a examenului de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie.

La această probă, la Sibiu, au fost prezenți 275 de elevi din cei 346 înscriși. Un elev a fost eliminat.

S-a întâmplat la Colegiul tehnic de Industrie Alimentară. Este vorba despre un elev din serie anterioară care a fost prins în timpul examenului cu un dispozitiv tip cască”, a declarat Daniela Munteanu, inspector în cadrul Inspectoratului Școlar General.

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului a început, pentru prima dată, cu probele scrise.

Astfel, va continua marţi cu proba la Limba şi literatura maternă, iar miercuri se va desfăşura proba obligatorie a profilului. Probele scrise se încheie joi, 24 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Examenele orale încep vineri, 25 august, cu proba la limba română şi vor continua luni, 28 august, când este programată şi proba orală la limba maternă.

Evaluarea competenţelor digitale se va derula în zilele de 29 şi 30 august, urmând ca evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională să se desfăşoare în 30 şi 31 august.

Afişarea primelor rezultate şi depunerea contestaţiilor vor avea loc în 1 septembrie, iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru 6 septembrie.

La nivel național 39.500 de absolventi de liceu au susținut astăzi acest examen.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.