Acum citesti:
Aproape 1.800 de locuri libere la ULBS în sesiunea de toamnă
Intreg articolul 2 minute de lectura

Aproape 1.800 de locuri libere la ULBS în sesiunea de toamnă

789 de locuri pentru programele de licență și 988 la master vor fi scoase la concurs de Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, în sesiunea din septembrie, anunță Teodor Boantă, purtător de cuvânt al instituției. Dintre acestea, la licență sunt bugetate 80 de locuri, iar la masterat 273.

Potrivit reprezentanților ULBS, în urma sesiunii din luna iulie, cele mai multe locuri disponibile au rămas la Facultatea de Științe Socio Umane (251, din care 6 sunt la buget), la Facultatea de Litere și Arte sunt 137 (26 la buget), iar la Inginerie 115, toate fiind locuri cu taxă. Locuri fără taxă mai sunt la Teologie (24), Științe (20), Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului (ȘAIAPM), 4 locuri.

În ceea ce privește masteratul, la Facultatea de Științe Socio Umane mai sunt disponibile 181 locuri (23 bugetate), în timp ce la Drept și la Litere și Arte sunt libere 68, respectiv 63 de locuri.

De asemenea, este semnalată o situație specială la Facultatea de Inginerie, la masterat, cauzată de intervalul foarte scurt dintre examenul de licență și admitere. Astfel, deși s-a organizat sesiune de admitere în luna iulie, rezultatele nu au fost afișate, urmând ca toate dosarele – cele din vară și cele care urmează să fie depuse în septembrie – să fie analizate la finalul sesiunii a doua, când se vor stabili cei 420 de viitori studenți la master.

Înscrierile sesiunii de toamnă la ULBS debutează marți, 5 septembrie, cu Facultatea de Științe Economice. Calendarul admiterii pentru fiecare specializare în parte poate fi consultat AICI

Cei care doresc să se înscrie la una din specializările oferite de facultățile din cadrul ULBS au la dispoziție oferta educațională completă pe site-ul Universității. 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.