Acum citesti:
O nouă companie investește în învățământul dual
Intreg articolul 2 minute de lectura

O nouă companie investește în învățământul dual

În cadrul Prefecturii Sibiu a avut loc o primă discuție pe tema învățământului dual, între prefectul Lucian Radu, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean și pe cei ai unei companii din zona industrială Vest și anume reprezentanții fabrici de amortizoare Thyssenkrupp Bilstein Sibiu. Conform informațiilor oferite de reprezentanții instituției, conducerea acestei companii s-a arătat interesată să investească semnificativ în formarea profesională a elevilor din județ, cu perspective certe de angajare.

Inspectorul școlar general Ștefan Firu i-a explicat managerului Resurse Umane al fabricii, Raluca Crețu, etapele pe care trebuie să le parcurgă pentru a organiza acest tip de învățământ.

Anual, în județul Sibiu, există 3.400 de absolvenți ai ciclului gimnazial. 64% din totalul numărului de clase a IX-a sunt alocate învățământului profesional.

Învățământul dual este o formă de organizare a învățământului profesional și tehnic cu următoarele caracteristici specifice:
– este organizat la inițiativa operatorilor economici interesați, în calitate de potențiali angajatori și parteneri de practică;

– asigură oportunități sporite de educație și formare profesională pe baza unui contract de parteneriat și a unor contracte individuale de pregătire practică;
– operatorii economici asigură pregătirea practică a elevilor, bursă la nivelul celei acordate din fonduri publice și alte cheltuieli pentru formarea de calitate a elevilor.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.