Acum citesti:
25 de elevi pentru 400 de locuri
Intreg articolul 2 minute de lectura

25 de elevi pentru 400 de locuri

Săptămâna viitoare începe cea de-a doua etapă de admitere în învățământul liceal de stat, pentru candidatii din seria curenta și a candidatilor din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului scolar 2017 – 2018. Astfel, luni, 4 septembrie va avea loc înscrierea celor care optează pentru liceele vocaționale unde se organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă. Așa că, la licee precum cel de Arte sau Pedagogic, aceste probe se vor susține, marți, 5 septembrie și joi, 6 septembrie. În 7 septembrie se afișează rezultatele.

Între 4 și 7 septembrie se depun cererile de înscriere a absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare. În Sibiu sunt 25 astfel de cazuri. Acești elevi vor fi repartizați vineri, 8 septembrie.

În acest moment, 2.128 de elevi sunt înscriși în unitățile liceale pentru clasa a IX-a, iar dintre aceștia 81 sunt din alte județe”, spune Livia Crețulescu, purtător de cuvânt ISJ Sibiu.

Conform datelor primite de la inspectorat, în liceele din județul Sibiu mai sunt 405 locuri libere.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.