Acum citesti:
Examenul pentru viitorii preoți, stabilit în 3 octombrie
Intreg articolul 2 minute de lectura

Examenul pentru viitorii preoți, stabilit în 3 octombrie

Examenul de capacitate preoțească, sesiunea de toamnă, pentru tinerii teologi care urmează să fie hirotoniți în Arhiepiscopia Sibiului va avea loc în data de 3 octombrie. Termenul a fost stabilit în ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Laurențiu.

La acest examen se pot înscrie tinerii teologi, absolvenţi ai Facultăţilor de Teologie Ortodoxă care doresc să se titularizeze pe unul dintre posturile clericale vacante. Doritorii au posibilitatea ca în perioada 1-19 septembrie 2017 să-şi depună dosarul la Centrul Eparhial-Sectorul cultural în vederea înscrierii la acest examen.
În premieră, examenul de Capacitate preoțească din Arhiepiscopia Sibiului va presupune participarea candidaților la sesiunile de pregătire organizate în cadrul Facultății de Teologie Andrei Șaguna din Sibiu. Temele abordate sunt axate pe valorile familiei, strategii misionare, rolul icoanelor sau activitatea social-filantropică la nivelul parohiilor urbane și rurale. Cursurile de pregătire vor avea loc zilnic în perioada 25 septembrie – 28 septembrie, între orele 9:00 – 18:00 și sunt obligatorii.

Examenul de Capacitate preoţească va cuprinde un test psihologic, o probă scrisă şi o probă orală. Examenul scris va cuprinde subiecte de Teologie Dogmatică – Teologie Liturgică – Teologie Pastorală, iar în cadrul examenului oral vor fi verificate aspecte de Liturgică, Predică, Administrație și legislație bisericească și Cateheză.

Programa integrală a examenului, precum și actele necesare pentru depunerea dosarului pot fi consultate pe portalul Mitropoliei Ardealului, www.mitropolia-ardealului.ro
Examenul se va susţine marți, 3 octombrie 2017, la Facultatea de Teologie „Sf. Ierarh Andrei Şaguna” din Sibiu.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.