Acum citesti:
30% dintre elevi au luat BAC-ul
Intreg articolul 2 minute de lectura

30% dintre elevi au luat BAC-ul

În urmă cu câteva momente au fost afișate primele rezultate la Bacalaureat, sesiunea august – septembrie. Conform reprezentanților ISJ Sibiu avem o promovabilitate de doar 30,2%. Procentul este însă mai mare decât cel național, de 26% și ne-a situat pe locul 5 în țară. 

Cea mai mare medie este de 8,4. A fost obținută de Adriana Georgescu,  elevă la Liceul Teoretic „Axente Sever” din Mediaș și este singura medie de 8 din județ.

Cele mai multe medii, 118, s-au încadrat între 6 și 6.99. Între 7 și 7.99 au fost doar 19 medii.

Dacă este să privim situația din perspectiva cifrelor, atunci, din cei 457 de elevi care au susținut Bacalaureatul, 138 au fost admiși, 318 au fost respinși, iar 99 au fost respinși cu medii, adică au obținut medii de 5 sau peste 5, însă nu au obtinut media generală de cel puțin 6.

Bacalaureatul s-a desfășurat fără probleme majore. Un singur elev, din serie anterioară, a fost eliminat în timpul examenului la proba scrisă la Limba și literatura română.

În cursul zilei de astăzi, între orele 16:00 și 20.00 se vor depune contestațiile, iar miercuri, 6 septembrie se vor afișa rezultatele finale.

La această sesiune a Bacalaureatului au fost înscriși 606 elevi, iar 457 au susținut examenul.

Vezi ce notă ai luat AICI!

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.