Acum citesti:
Începe „Luna Științei”
Intreg articolul 2 minute de lectura

Începe „Luna Științei”

Reprezentanții Științescu Hub Sibiu anunță începerea proiectului „Luna Științei”. Acesta se va desfășura în intervalul 1 septembrie  – 10 octombrie și va include 38 de ateliere de educație nonformală din domeniul STEAM, un eveniment de lansare, un schimb de experiență între hub-urile educaționale și un eveniment final amplu dedicate comunității sibiene și nu numai.

Astfel, pe parcursul lunii septembrie se vor desfășura ateliere nonformale precum construirea unei mori de vânt, construirea și programarea unor roboți, orientare turistică, observarea bolții cerești, electronica pe înțelesul copiilor, chimie experimentală, experimente de fizică, cusături tradiționale și realizarea de obiecte din diferite materiale și din lut. Toate atelierele sunt susținute de persoane instruite, fie cadre didactice cu experiență sau meșteri populari care au deja experiența lucrului cu copiii. Aceștia provin dintre membrii Științescu Hub, Palatul Copiilor, Muzeul Astra și Clubul Micilor Electroniști. În plus, în activități vor fi implicați și elevi/studenți voluntari care își vor putea experimenta postura de educator în domeniul lor de cunoaștere. Alina Hoară, președinta Asociației Științescu Hub dar și cadru didactic la Liceul de Artă din Sibiu, încurajează copiii și tinerii să participe la atelierele din cadrul proiectului ”Luna Științei” pentru a lua contact cu știința aplicată, pentru a descoperi cât de amuzant poate fi să te joci cu substanțe sau să realizezi circuite electrice, ori să programezi roboți. În cadrul schimbului de experiență, participanții vor face schimb de modele de bune practice, care se vor reflecta în dezvoltarea ulterioară a hub-urilor educaționale și îndeosebi a educației STEAM. Evenimentul final, Știinquestu 3.0- va cuprinde două secțiuni, o conferință de presă a copiilor și o prezentare a atelierelor realizate pe parcursul proiectului.

Programul activităților este disponibil pe site-ul Asociației Științescu Hub  sau pe pagina de Facebook.

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Muzeul Astra, Palatul Copiilor Sibiu, DGASPC Sibiu și Clubul Micilor Electroniști și are un buget de 30.800 lei. 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.