Acum citesti:
Bîrză, noul inspector școlor general în cadrul ISJ Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Bîrză, noul inspector școlor general în cadrul ISJ Sibiu

gh_birzaFostul inspector școlar general adjunct prof. Gheorghe Bîrză este de ieri, 4 septembrie noul inspector școlar general, în cadrul Inspectoratului din Sibiu. El a fost numit în funcție de ministrul educației Liviu Marian Pop, iar numirea sa a fost confirmată de Livia Crețulescu, purtător de cuvânt ISJ Sibiu.

Gheorghe Bîrză s-a născut în 20 aprilie 1968. Conform datelor din CV-ul său, a urmat cursurile unui liceu industrial, după care a studiat matematica la Facultatea de Matematică – Informatică de la Univesitatea „Babeș Bolyai”, din Cluj. Este licențiat în matematică și masterand în Management Educațional. A început, în 1996, ca profesor de matemetică la școala cu clasele I-VIII din Tălmăcel, iar din anul 1999 și până în 2005 a fost director al Școlii Gimnaziale din Tălmăcel din.

În 2006 ajunge profesor de matematică la Liceul Tehnologic „Iohannes Lebel” din Tălmaciu, iar din 2008 și până în 2015 ocupă funcția de director la acest liceu. În 2015 este numit inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Sibiu, funcție pe care a deținut-o până ieri.

Vă reamintim că, în 18 august, inspectorii generali școlari din 13 județe au fost anuntați, printr-o informare transmisă prin fax după încheierea programului, că mandatul lor încetează începând cu 4 septembrie, întrucât la o evaluare făcută la cererea ministrului Educației, Liviu Pop, ar fi fost descoperite mai multe nereguli în contractele lor de management. Printre aceștia s-a numărat și prof. Ștefan Firu, fostul inspector școlar general al instituției din Sibiu.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.