Acum citesti:
Lucian Radu: Şi prezenţa unui singur consumator ar trebui să ne intereseze şi să ne îngrijoreze
Intreg articolul 2 minute de lectura

Lucian Radu: Şi prezenţa unui singur consumator ar trebui să ne intereseze şi să ne îngrijoreze

Astăzi, la nivel naţional a fost lansată o Campanie de prevenire a consumului de canabis „Pot altfel”. Astfel, psihologul Adina Danciu şi subcomisarul Lucian Ghidiu, specialişti în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog din judeţul Sibiu au adus la cunoştinţa cetăţenilor principalele activităţi pe care le vor realiza în acest sens cu elevii sibieni.

În judeţul Sibiu a fost implemantat planul de judeţean antidrog. Scopul campaniei este creşterea nivelului de informare, sensibilizare şi conştientizare a populaţiei generale, cu vârsta cuprinsă între 15-64 de ani. Accentul se pune în mod special pe informarea tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15-24 de ani, întrucât se observă creşterea numărului de consumatori printre aceştia.

„În acest sens la nivelul judeţului Sibiu am emis un nou ordin prin care am implementat planul judeţean antidrog pentru anii 2017-2018. Problema nu ar trebui pusă asupra numărului de consumatori, ci de ce avem acei consumatori. Şi prezenţa unui singur consumator ar trebui să ne intereseze şi să ne îngrijoreze.„, a fost mesajul prefectului Lucian Radu.

La nivelul regional există un Centru  de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sibiu din care fac parte 9 specialişti din judeţele Sibiu, Alba şi Hunedoara. Canabisul este cel mai consumat drog la nivelul populaţiei, deoarece nu este considerat un drog de mare risc.  Consumul de canabis este întâlnit în special în ţările dezvoltate economic.

Agenţia Naţională Antidrog deruleaza în perioada 5 septembrie 2017 – 31 iulie 2018 aceasta campanie la nivel national.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.