Acum citesti:
S-au aruncat zarurile în învățământ
Intreg articolul 2 minute de lectura

S-au aruncat zarurile în învățământ

Peste 4.700 de posturi de predare în învățământ au fost vacante pentru anul școlar 2017 – 2018. Conform situației prezentate de reprezentanții inspectoratului școlar, din totalul de 4.785 de posturi existente, 3.744 au fost ocupate de profesori titulari și 850 de cadre didactice calificate în norma de bază (adică profesori cu 18 ore pe săptămână, învățători cu 20 de ore, educatori cu 25 de ore și maiștri cu 24 de ore pe săptămână).

54 de posturi au fost ocupate de personal didactic asociat. Aici intră cadrele didactice care sunt încadrate în câmpul muncii în alte domenii, dar predau ore și în unități școlare ca și asociați așa cum sunt angajații filarmonicii care predau la Liceul de arte, sau preoții care predau religie.

De asemenea, 88 de posturi sunt ocupate de profesori pensionari, iar 49 de posturi de personal didactic fără studii corespunzătoare postului. Aici se încadrează cadrele didactice necalificate care sunt angajate pe perioade scurte, de la 30 de zile și până la maxim finalul anului școlar.

În ceea ce privește posturile pentru personalul nedidactic (îngrijitori, muncitori, fochiști etc), aici sunt încă 47 de posturi vacante. Astfel din totalul de 1.007 de posturi existente, au fost ocupate 960 de posturi. Posturi vacante mai sunt și pentru personalul auxiliar (administrator financiar, secretar, bibliotecar etc) unde din totalul de 643,50 de posturi existente au rămas neocupate 31.

Anul acesta ocuparea posturilor s-a desfășurat progresiv. Dacă în 31 august aveam 312 posturi neocupate, până luni, 11 septembrie am reușit să le ocupăm pe toate”, a declarat prof. Ștefan Keresztes, inspector resurse umane.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.