Acum citesti:
Primul Proiect ERASMUS+ al Liceului Teoretic „C. NOICA” SIBIU
Intreg articolul 2 minute de lectura

Primul Proiect ERASMUS+ al Liceului Teoretic „C. NOICA” SIBIU

Un eveniment deosebit în viaţa Liceului Teoretic „Constantin Noica” Sibiu este, fără îndoială, implicarea sa într-un prim proiect Erasmus+ de parteneriat strategic între şcoli, intitulat „Ecological Literacy”, 2016-2018, realizat de această instituţie şcolară cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul Programului Erasmus+ şi în care va avea cinci şcoli partenere din Turcia, Portugalia, Cipru, Lituania şi Croaţia.

Cadrele didactice și elevii școlii se mândresc cu activitățile deosebite deja desfășurate în primul an al proiectului precum ateliere de creație, seminarii, conferințe, parade a unor costume confecționate din materiale reciclabile, expoziții.

Aşa cum ne-a relatat chiar coordonatoarea proiectului, prof. înv. primar Gabriela Mirela Jugar, implicaţi în acest proiect sunt elevii de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a.

Activităţile incluse în proiect sunt prezentate pe o pagină creată pe site-ul fiecărei şcoli partenere implicate şi pe site-ul proiectului Erasmus+

Astfel, au fost derulate deja două întâlniri transnaţionale numai cu cadrele didactice, una în România, la începutul proiectului (noiembrie 2016), una în Portugalia( mai 2017) iar, în primăvara anului viitor va fi în Turcia, la finalul proiectului (mai 2018). Dintre mobilităţile de învăţare desfășurate, doamna coordonatoare ne-a menționat-o pe cea din Cipru (februarie 2017) și Croația (aprilie 2017), așteptându-și partenerii în săptămâna 8-14 octombrie 2017 pentru cea de-a treia mobilitate de învățare. Acest parteneriat strategic între şcoli este un pas important pentru toţi partenerii către o cooperare mult mai profundă, mai intensă și mai durabilă.

Conducerea liceului, Asociaţia de Părinţi şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu sunt alături de echipa managerială a proiectului în cadrul acestui demers european, al cărui grup ţintă sunt elevii liceului. Proiectul Erasmus+ este o şansă în plus de a promova instituţia, oraşul şi judeţul şi de a da educaţiei menirea ce i se cuvine.

Toate informaţiile furnizate aici reprezintă responsabilitatea exclusivă a coordonatorului acestui proiect, drept pentru care Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, ca şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conţinutul acestor informaţii este folosit.

2017-2018-prima zi
20170504_114311
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.