8 C
Sibiu
joi, aprilie 25, 2024

Pentru cât timp se deschide Palatul Copiilor?

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Din 30 septembrie situația Palatului Copiilor din Sibiu devine disperată. Directorul instituției, prof. Daniel Vecsei, anunță că în 23 septembrie se deschid cursurile anului școlar 2017 – 2018, la sediul din strada Constituției, nr. 2. La finalul acestei lunii, însă, expiră contractul cu Biserica Evanghelică, iar reprezentanții acesteia spun că nu mai există posibilitatea unei prelungiri. Pe de altă parte, în sediul nou, aflat la internatul Liceului „Henri Coandă”, nu s-a făcut nimic din renovările și lucrările necesare. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu spun că Ministerul Educației nu a aprobat încă suma necesară acestora. Așa debutează anul școlar pentru elevii și profesorii Palatului Copiilor.

Publicitate

La începutul lunii mai, ziarul Sibiu 100% publica un articol în care prezenta situația de atunci a Palaltului Copiilor. Din 15 iunie instituția ar fi trebuit să se mute de pe strada Constituției în internatul Liceului „Henri Coandă”, o mutare aprobată, în 27 aprilie, prin Hotărâre de Consiliu Local. Mai erau însă multe de făcut. Cel mai important pas dintre toate era obținerea de la Ministerul Educației a sumei de 800 de mii de lei, pentru lucrări de amenajare și igienizare, fără de care autoritățile sibiene consideră că activitățile Palatului nu se pot desfășura.

Nimic din toate acestea nu s-a realizat până în clipa de față. Ministerul nu a aprobat încă suma de bani, reparațiile și renovările nu au fost făcute și, deși Biserica Evanghelică le-a prelungit contractul de închiriere până la finele lunii septembrie, mai mult de atât nu se mai poate.

Publicitate

Cu părere de rău, a treia prelungire nu o mai putem face. Le-am prelungit până acum de două ori câte un an și acum până la sfârșitul lunii. Avem nevoie de acel spațiu pentru renovarea lui. Acolo urmează să funcționeze o școală. Avem avizele necesare, am făcut licitațiile, toate sunt în regulă, iar școala trebuie deschisă”, a spus Kilian Dorr, prim-preot al parohiei evanghelice C.A.

În cadrul Inspectoratului Școlar Județean, prof. Daniela Muntean este inspectorul care se ocupă de activitățile extrașcolare și spune că a făcut solicitări peste solicitări către Direcția de Patrimoniu și Investiții din cadrul Ministerului Educatiei pentru banii necesari reparațiilor. De fiecare dată, spune inspectorul, răspunsurile au fost legate de presupuse inexactități din dosare și niciodată cu privire la aprobarea sumei cerute, deși, de fiecare dată, inspectorii responsabili au completat dosarele după cerințele Ministerului.

Ultima solicitare am făcut-o în data de 11 septembrie și am adresat-o direct domnului Ministru. Așteptăm răspunsul domniei sale. Nu știu ce vom face. Probabil, de la 1 octombrie ne vom muta în noul sediu, însă fără reparații și renovări este nefuncțional”, a declarat Daniela Muntean.

Am făcut și noi o solicitare către Ministerul Educației, însă reprezentanții Biroului de presă nu au reușit să dea un răspuns până la încheierea ediției.

Totuși cursurile încep…

Cu toate că situația este incertă și la această oră, prof. Daniel Vecsei, directorul instituției anunță începerea cursurilor anului școlar 2017 – 2018. Aceasta va avea loc în data de 23 septembrie, ora 10:00, la sediul din strada Constituției nr. 2. Înscrierile se vor face în perioada 25 – 28 septembrie între orele 14:00 – 17:00 și în 29 septembrie între orele 09:00 – 11:00.
Ne-am gândit că este bine să începem în 23, pentru că am avea o săptămână în care să facem înscrierile și să obținem datele de contact ale părinților. Așa putem lua legătura cu ei atunci când ne vom muta”, spune Vecsei.

Copiii și părinții care vor să se înscrie au de ales între 22 de cercuri, de la aeromodele – rachetomodele, ceramică, comunicare și atudini, până la karting, matematică și teatru.

Informaţii complete puteți obține la telefon 0269/217.655 sau pe situl instituției https://palatulcopiilorsibiu.wordpress.com.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Bronz și calificare la barajul pentru Olimpiada Internațională de Informatică pentru un elev din Mediaș

Rezultat excepțional pentru învățământul din Mediaș, un elev al Școlii Naționale de Gaz obținând o performanță remarcabilă.O medalie de...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect