Acum citesti:
Aproape 15.000 de studenți încep cursurile la începutul lui octombrie
Intreg articolul 3 minute de lectura

Aproape 15.000 de studenți încep cursurile la începutul lui octombrie

Nu mai puțin de 5.010 studenți au reușit anul acesta să promoveze în cadrul facultăților Universității Lucian Blaga din Sibiu, în sesiunile din iulie și septembrie. Sunt cu 200 de studenți de an I mai mulți decât anul trecut. Cifrele au fost făcute publice în cadrul unei conferințe de presă de către Prof. Univ. Dr. Ioan Bondrea, rectorul Universității. Acesta subliniază că cei peste 5.000 de studenți sunt la zi și ID, la master și licență și că mai sunt facultăți care nu au finalizat înscrierile, însă numărul studenților nu va fi cu mult mai mare.

Joi, 28 septembrie se vor finaliza și se vor aproba cifrele pentru această admitere”, spune rectorul. Cei mai mulți studenți înscriși rămân la Inginerie (1196), urmați de Științe Economice (944) și Socio Umane (777). Anul acesta Teologia este facultatea cu cei mai puțini studenți înscriși (157).

În ceea ce privește doctoratele, 111 studenți au reușit să treacă de admitere. „ Vedem că scenariul se repetă an de an. Vom analiza și vom vedea care sunt programele ce vor fi adaptate sau cele la care trebuie să lucrăm pentru a putea răspunde în timp real necesităților din viața studenților”, a mai spus Ioan Bondrea.

Aproape 15.000 de studenți vor merge la cursuri

Luni, 2 octombrie, de la ora 12:00 va avea loc festivitatea de deschidere a Anului Universitar 2017 – 2018. Anul acesta studenții nu se vor mai întâlni în Piața Mare, așa cum au făcut-o în ultimii 5 ani, ci la Sala Transilvania.

Din cauza unor condiții obiective, dar care pot fi și subiective nu putem avea acces la marea aulă în aer liber din Piața Mare și vom face această deschidere la Sala Transilvania. Sperăm ca în anii viitori să se țină cont și de aportul Universității în viața Sibiului și sigur se vor găsi și modalități prin care să avem acces, așa cum am făcut-o de cinci ani de zile, în Piața Mare, la deschiderea și la finalizarea anului universitar”, a declarat Ioan Bondrea.

De asemenea rectorul a precizat că atât sălile de curs, cât și căminele sunt pregătite pentru studenți.

Căminele au fost pregătite, au fost făcute investiții prin schimbarea mobilierului și dotarea corespunzătoare a spațiilor. […] În ceea ce privește prețurile ele nu se modifică. Rămân cuprinse între 160 și 850 de lei la Academica, un cămin cu apartamente”, încheie rectorul.

Alături de studenții Universității „Lucian Blaga”, la deschiderea festivă vor participa și cursanții Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.