Acum citesti:
Începe cazarea studenților! Cine nu se prezintă pierde locul
Intreg articolul 2 minute de lectura

Începe cazarea studenților! Cine nu se prezintă pierde locul

Mâine, 28 septembrie încep cazările studenților. 1.964 de locuri au fost puse la dispoziție în căminele Universității „Lucian Blaga”. Încă de luni, 18 septembrie s-au afișat listele finale cu ocuparea locurilor, iar studenții trebuie să știe că eliberarea contractelor de cazare şi a legitimaţiilor de cămin se va face pentru fiecare cămin în parte, pe bază de semnătură, exclusiv studenţilor solicitanţi de către administratorul căminului.

Programul este următorul:

28 septembrie între orele 9:00 – 15:00 studenţii din anii IV-VI şi studenţii masteranzi;

29 septembrie între orele 9:00 – 15:00 studenţii din anul III;

30 septembrie între orele 9:00 – 15:00 studenţii din anul II;

01 octombrie între orele 9:00 – 15:00 studenţii din anul I;

Dacă studenții repartizați nu se prezintă să-și ocupe locul până în a patra zi de cazare, respectiv 1 octombrie, ora 20:00, pierd dreptul de cazare.

În timpul unei conferințe de presă prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS recunoaște că cele aproape 2.000 de locuri de cazare sunt destul de puține pentru aproximativ 15.000 de studenți, dar spune că, în general, situațiile se rezolvă. Chiar dacă cererea este mare, după scurt timp mulți studenți aleg chiriile.

Pe de altă parte sunt șanse mari ca de la anul numărul de locuri să se mărească cu încă 200.

Am luat de la Primărie al doilea cămin al Liceului de Construcții unde probabil începând din primăvară vom reamenaja și așa vom crește numărul de locuri. Căminul a fost preluat de la Primărie pentru 25 de ani și va fi refăcut din temelii. Sunt șanse ca până la anul să fie gata, însă nu este o certitudine. Vom avea aproximativ 200 de locuri, în condiții de doi, maxim 3 în cameră”, a spus Ioan Bondrea.

Prețurile camerelor de cămin nu au fost modificate și nici nu vor fi modificate pe parcurs. Ele se încadrează între 160 și ajungând la 820, în funcție de condițiile de cazare. Cea mai mare sumă se plătește pentru Academica, un cămin de garsoniere dotate și utilate.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.