Acum citesti:
Elevii de la Școala Racoviță fac Matematică și Informatică pe tabletă
Intreg articolul 3 minute de lectura

Elevii de la Școala Racoviță fac Matematică și Informatică pe tabletă

Școala Gimnazială Racoviță este una din cele 30 de școli de la sate care intră în noul an școlar cu laboratoare complet echipate, cu materiale digitale educative pentru Matematică și Informatică și cu profesorii instruiți prin programul Digitaliada al Fundației Orange.

Digitaliada promovează educația digitală și încurajează utilizarea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ, pentru a crește performanțele școlare ale elevilor. Programul include platforma cu materiale educaționale www.digitaliada.ro și un proiect dedicat școlilor din mediul rural, în care a fost selectată și Școala Gimnazială Racoviță, județul Sibiu.

Prin proiect 82 de profesori din toate cele 30 de școli au participat la sesiuni de formare și au acces la aplicațiile educative instalate pe tablete și la 124 de proiecte didactice adaptate. 3.400 de elevi din mediul rural au acces permanent la laboratoarele dotate cu 826 tablete, 31 de laptopuri, 28 de videoproiectoare și ecrane de proiecție.

Școala din comuna Racoviță a amenajat laboratorul digital cu cele 29 de tablete, un laptop și un videoproiector primite de la Fundația Orange. Pe tablete este instalat un set de aplicații și jocuri ce vor fi folosite la predarea și învățarea matematicii și informaticii. Avantajul oferit de tehnologie este că lecțiile vor putea fi mult mai interactive. Practic, fiecare elev va lucra individual pe tabletă, iar profesorul va putea urmări mai ușor progresul acestora.

Educația digitală va trebui să îi facă pe elevi să vadă școala ca pe o provocare actuală și mereu în evoluție. Doar așa vom putea să îi avem aproape pe elevi, așa consider că poate fi combătut abandonul școlar”, susține doamna Dorina Ucean, directorul Școlii Gimnaziale Racoviță, județul Sibiu.

Școala Gimnazială Racoviță a fost aleasă din 125 de școli înscrise în concurs

Ne dorim să contribuim la reușita școlară a unui număr cât mai mare de elevi și extindem Digitaliada în încă 20 de școli pe baza rezultatelor încurajatoare obținute în cele 10 școli din proiectul-pilot. Cu ajutorul digitalului, 3.400 de elevi de la sate învață astăzi Matematică și Informatică la cel mai înalt nivel. Pentru ei Digitaliada înseamnă deschiderea de noi drumuri”, a declarat Dana Deac, Preşedinte al Fundației Orange.

Pentru a crește performanțele școlare ale elevilor și pentru a-i pregăti pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în programul Digitaliada de la debut și până acum 800.000 euro.

Ediția 2017-2018 se va derula cu sprijinul Asociației Actori Europeni.

Programul Digitaliada se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.