Acum citesti:
Ajutoare pentru nevoiașii din Brădeni
Intreg articolul 2 minute de lectura

Ajutoare pentru nevoiașii din Brădeni

Preșcolarii și elevii din satele Brădeni și Țeline, comuna Brădeni, dar și persoanele de etnie rromă, persoanele defavorizate social și cele cu dizabilități au primit ajutoare de la Asociația „Humanitare Hilfe” din cadrul Crucii Roșii Bavaria, filiala Neuburg-Schrobenhausen, Germania. Acestea au constat în peste 2000 de produse alimentare, dulciuri și sucuri, 300 de geci noi de toamnă-iarnă, diverse jucării, peste 3000 de kilograme de haine second-hand, precum și aparatură tehnico-medicală pentru persoanele cu dizabilități.

Acțiunea a fost posibilă cu sprijinul Arhiepiscopiei Sibiului, prin Departamentul de asistență socială, reprezentat de inspectorul social, pr. Tiberiu Kiss și referentul Ioan Miu. La rândul ei, asociația germană a fost reprezentată de Rodica Leporda. Alături de cei cele două instituții a fost și Primăria Brădeni, reprezentată de primarul Liviu Modoi.

„Localitățile de pe Valea Hârtibaciului se află de mult timp în atenţia Departamentului de asistenţă socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului. Am fost prezenți astăzi în localitățile Brădeni și Țeline unde am adus și noi o picătură de dragoste frățească semenilor noștri, greu încercați de problemele vieții acesteia. Am transmis întregii comunități binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu, iar pe cei bolnavi i-am încurajat să aibă credinţă puternică în ajutorul pe care Dumnezeu îl oferă oamenilor încercaţi de astfel de neputinţe. Ne bucurăm de o foarte bună colaborare și cu domnul primar Liviu Modoi, căruia îi cunoaștem calitățile și abilitățile în ceea ce privește activitatea socială”, a declarat pr. Tiberius Kiss.

Primarul a subliniat importanța acestei acțiuni.

Populația comunei este în general săracă și problemele sociale pe care le întâmpinăm sunt multiple. Ne-am bucurat cu toții de la mic la mare de acestă binecuvântată zi a samarineanului milostiv”, a spus acesta.

IMG-20170925-WA0072
IMG-20170925-WA0053
IMG-20170925-WA0001
IMG-20170925-WA0000
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.