6.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Profesorii si inspectorii scolari cauta explicatii pentru notele de la examenul de Bacalaureat

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Desi Sibiul a obtinut un procent bun de promovare la examenul de bacalaureat, atat candidatii care au sustinut examenul cat si dascalii acestora se declara nemultumiti de notele primite la anumite materii si anunta ca vor depune contestatii.
Cei de la Inspectoratul Scolar Sibiu sunt de parere ca subiectele au fost mai grele decat in alti ani.
„Se pare ca subiectele au avut un coeficient mai mare de dificultate ca in anii trecuti si…generatiile difera de la un an la altul. La romana s-a dat dupa alt model in sensul ca au fost la subiectul I ceva modificari fata de anul trecut.”, spune inspectorul Gheorghe Birza.
Dascalii dau vina pe profesorii corectori si spun ca mediile vor creste mult dupa rezolvarea contestatiilor.
„Ma asteptam la multi altii de la noi, de la Goga la medii mult mai mari. Daca aveti curiozitatea sa veniti dupa conteststii, eu pot sa pun pariu cu dumneavoastra, peste 90% vor avea note mai mari decat au luat la prima corectura. Pentru ca vor fi corectate in alt judet. S-au corectat in Harghita. Unde sunt corectori de limba maghiara. Nu avem absolut nimic cu ei dar nu cunosc bine limba romana! Nu cunosc sensul termenilor. Este o greseala a Ministerului, dupa parerea mea si a multor altora, inclusiv a elevilor si a parintilor acestora, flagranta!”, este de parere Petre Grozav, profesor de geografie la Colegiul National Octavian Goga din Sibiu.
Elevii au putut depune astazi contestatii intre orele 12.00 si 16.00.
La Colegiul Goga spre exemplu au fost depuse 121 de contestatii. Cele mai multe vizeaza notele obtinute la proba scrisa de limba romana.
Rezolvarea conteststiilor se va fsce in perioada 5-8 iulie.
Rezultatele finale vor fi afisate in data de 9 iulie.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect