1.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Consiliul Educație – Mediu de Afaceri s-a întrunit la ULBS

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

PB075868Cea de-a treia întâlnire a Consiliului Educație – Mediu de Afaceri a avut loc în 7 noiembrie, la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, aceasta fiind unul dintre organizatori, alături de Camera de Comerț Americană în România (AmCham). Întâlnirea a avut ca scop creșterea angajabilității studenților și absolvenților și reducerea diferențelor dintre ce își doresc angajatorii și pregătirea viitorilor specialiști, una dintre preocupările AmCham România. În acest sens, din Consiliul Educație-Mediu de Afaceri fac parte cele trei grupuri de interes: universitățile, studenții și angajatorii, care se întâlnesc o dată la șase luni pentru a stabili noi direcții de acțiune.
„Ne bucurăm că am reușit să organizăm această întâlnire a Consiliului Educație–Mediu de Afaceri la ULBS, cu atât mai mult cu cât Universitatea noastră este un exemplu de bune practici în ceea ce privește cooperarea cu angajatorii în vederea pregătirii de absolvenți care să devină specialiști valoroși pentru companiile în care vor lucra”, a declarat prof. univ. dr. Livia Ilie, prorector responsabil cu strategia organizațională și financiară a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.
La întâlnire au participat reprezentanți ai Camerei de Comerț Americane în România, reprezentanți ai comunității academice și ai asociațiilor studențești ale Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Universității București, Academiei de Studii Economice din București, Universității din Craiova, Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu și o serie de societăți implicate în proiect.
În cadrul întâlnirii au fost prezentate rezultatele activităților desfășurate anterior s-a vorbit despre creșterea numărului de studenți activi în ONG-uri de realizarea unor hărți de competențe în colaborare cu mediul de afaceri și despre includerea în programa academică a unor workshop-uri realizate de profesioniști din mediul de afaceri.
Studenții îndemnați către voluntariat
Discuțiile cu reprezentanții angajatorilor au dus la concluzia că cele mai cerute competențe pe care absolvenții ar trebui să le aibă pentru a fi angajabili sunt: relaționarea și munca în echipă; abilitățile de comunicare scrisă și orală; orientarea spre rezultat și soluții; eficiența personală; inițiativa și etica și valorile personale. „În condițiile în care pregătirea academică a tuturor absolvenților este similară, activitățile extracurriculare și atitudinea proactivă a unui candidat sunt un factor diferențiator.”, a spus Bogdan Cristescu, directorul uneia dintre companiile prezente. Astfel, studenții sunt îndemnați să se implice în activități de voluntariat și să trateze cu seriozitate stagiile de practică și internship care le permit dezvoltarea de competențe pe care angajatorii le caută.
La finalul evenimentului au fost stabilite temele de lucru ale Consiliului pentru următoarele șase luni, Anca Harasim, directorul executiv al AmCham România, precizând că „aceste întâlniri funcționează ca o busolă, pentru a vedea ce am realizat, unde suntem, care sunt tendințele actuale și ce trebuie să ne propunem pentru viitor”.
Primele două întâlniri ale Consiliului Educație-Mediu de Afaceri au avut loc la Universitatea București și la Academia de Studii Economice din București.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect