13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Peste 100 de copii au fost premiați de „Apă Canal” Sibiu, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei

Cele mai citite

Talentul copiilor a fost răsplătit cu jocuri, puzzel-uri si ghiozdane de SC „Apă Canal” SA Sibiu, care a acordat peste 300 de premii copiilor ce au semnat diferite creații artistice având ca temă apa. Vineri, 20 martie, la sediul operatorului sibian a fost organizată o expoziție reunind cele mai reușite lucrări realizate în cadrul unui concurs ce marchează Ziua Mondială a Apei, a cărui temă este ”Apa – Izvor de viață”.
Printre lucrările expuse se numără picturi, desene, lucrări grafice, poezii, esee și machete ce surprind importanța apei în viața de zi cu zi. Ele au fost realizate de elevi cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani de la grădinițe, școli și licee din Sibiu, Miercurea Sibiului, Cristian, Avrig, Roșia și Slimnic. O prezență plăcută și, totodată suprinzătoare, a constituit-o participarea a 6 elevi de la Liceul Tehnologic Măneciu – Prahova, care au trimis la Sibiu desene pentru a fi înscrise în concurs.
Lucrările au fost realizate în perioada 2 – 18 martie, acțiunea fiind coordonată de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și „Apă Canal”. În același interval, „Apă Canal” a organizat proiecții de filme în școli din Cisnădie, Șelimbăr și Miercurea Sibiului, având ca temă criza mondială a apei, cu accent pe poluare și utilizarea fără discernământ a resurselor de apă. Elevii au primit informații legate de proiectele de investiții din fonduri europene pe care „Apă Canal” le realizează în aria de operare, cu beneficii directe pentru sănătatea și confortul a peste 245.000 de locuitori.
La premierea celor mai reușite lucrări au participat în jur de 100 de copii provenind de la Grădinița nr. 18 Sibiu, Școlile gimnaziale nr. 1, 2, 4, 18, 20, 23 și „Regina Maria” Sibiu, precum și ai Școlii gimnaziale Roșia. Copiii au vizitat expoziția „Apa – Izvor de viață”, putând admira creațiile proprii precum și ale altor copii de vârste similare pentru care apa rămâne un element esențial al vieții.
Premiile acordate au constat în jocuri educaționale „Salvează picătura !”, puzzel-uri „Drumul apei” și ghiozdane, oferite de „Apă Canal” Sibiu și Wilo România.
În zilele următoare, peste 200 de premii vor ajunge la elevii Școlilor gimnaziale nr. 10, „Nicolae Iorga” și „Radu Selejan”, ai Liceului de Artă Sibiu, Liceului „Gheorghe Lazăr” Avrig, Liceului Tehnologic Miercurea Sibiului, Liceului Tehnologic Măneciu – Prahova, Școlilor gimnaziale Șelimbăr și Cristian, care au realizat lucrări dedicate Zilei Mondiale a Apei.
Acțiunea derulată de „Apă Canal” Sibiu și Wilo România se înscrie în Proiectul „Prietenii apei” ce are ca scop principal educarea copiilor în spiritul respectului față de mediul înconjurător, de recunoștere a importanței pe care apa o are în apariția și menținerea vieții. Demarat în anul 2009, „Prietenii apei” a devenit cel mai amplu program educațional promovat de un operator de servicii din România, anual peste 4.000 de copii participând la activități ce au apa ca ”pesonaj principal” .
Următoarele activități programate în cadrul Proiectului „Prietenii apei” sunt: vizite la Uzinele de apă și Stațiile de epurare ale „Apă Canal” Sibiu în cadrul Săptămânii „Școala altfel” ( 6 – 10 aprilie) , Green Week ( 18 – 22 mai), Smart Park ( 31 mai – 1 iunie), Ziua Mediului (5 iunie), Ziua Mondială de Monitorizare a Calității Apei ( 10 noiembrie).

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Transfăgărăşanul ar putea fi deschis tot anul

Reprezentanții judeţelor Sibiu şi Argeș au discutat cu guvernații posibilitatea ca Transfăgărăşanul să rămână deschis circulaţiei pe tot parcursul...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect