16.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Opt școli din județul Sibiu, în etapa națională ECOlimpiada elevilor

Cele mai citite

ECOlimpiada-editia-IIIMai mulţi elevi de clasa a III-a din Mediaş, Agniţa şi Dumbrăveni s-au înscris în etapa națională a competiției ECOlimpiada Elevilor, ajunsă la cea de-a treia ediţie. Aceştia participă cu aproximativ 20 de lucrări pline de imaginație și întră în competiție cu peste 300 de elevi din alte 27 de judeţe din România.

Elevii au realizat aproximativ 400 de compuneri despre protejarea mediului înconjurător, iar pe cele mai bune le-au înregistrat pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro. Fiecare cadru didactic a evaluat compunerile din clasa sa și, în urma unui proces de selecție, pe cea ma bună au nominalizat-o în ultima etapă a competiției.

Astfel, „Drumul spre reciclare”, „Un oras mai curat”, „Povestea celor trei containere” sunt doar o parte din cele aproximativ 20 de lucrări semnate de elevii din Mediaş, Agniţa şi Dumbrăveni care merg mai departe în etapa națională a programului ECOlimpiada Elevilor 2014/2015.

Toate compunerile pot fi descoperite accesând site-ul www.colecteazaselectiv.ro, la secțiunea dedicată proiectului: www.colecteazaselectiv.ro/ecolimpiada-elevilor și pot fi votate o singură dată în perioada 23.04.2015-10.05.2015.

De asemenea, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Știinţifice și Eco-Rom Ambalaje (inițiatorii proiectului), vor realiza o ultimă departajare din punct de vedere originalitate, respectarea normelor de redactare și a temei propuse. La final, elevii care au redactat cele mai reușite lucrări, alături de cadrele didactice implicate, vor fi premiați.

Ediția de anul acesta este una dintre cele mai de succes, înregistrând o rată de participare de peste 95% – din cele peste 300 de clase înscrise la nivel național în program, respectiv 8.929 de elevi, aproape toate au parcurs lecțiile din auxiliarul „Învățăm să reciclăm ambalajele” și au înscris o compunere în etapa finală.

Iată lista unităţilor de învăţământ din Mediaş, Agniţa şi Dumbrăveni, participante la ECOlimpiada Elevilor:

•SCOALA GIMNAZIALA „H.OBERTH”
•SCOALA GIMNAZIALA NR. 5
•SCOALA GIMNAZIALA „GEORGE POPA”
•SCOALA GIMNAZIALA „MIHAI EMINESCU”
•SCOALA GIMNAZIALA „CONSTANTIN IOAN MOTAS”
•SCOALA GIMNAZIALA NR. 4
•SCOALA GIMNAZIALA „GEORG DANIEL TEUTSCH”
•LICEUL TEORETIC DUMBRAVENI

ECOlimpiada Elevilor este un program educațional amplu care încurajează creativitatea elevilor și totodată oferă un conținut informațional bogat, ușor de asimilat care să îi inspire pe cei mici să devină responsabili cu mediul înconjurător.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

All 4 Sport Sibiu, noi performanțe la campionatele regionale de înot

Micii sportivi de la Clubul All 4 Sport Sibiu s-au întors cu rezultate notabile de la Campionatele Regionale de...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect