6.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Reînscrierile la grădinițe au început. Iată cât timp aveți

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Reînscrierile la grădiniță pentru micuții care au frecventat unitățile de învățământ sibiene anul acesta au început. Abia după ce această etapă va fi finalizată, copiii neînscriși până acum vor putea fi trecuți pe liste, în cele două ture de înscrieri de la începutul verii.
Primul pas spre formarea noilor grupe de la grădiniță pentru anul 2016-2017 este reînscrierea celor care au fost deja la grădiniță în ciclul 2015-2016. Astfel că deja din această săptămână reînscrierile au fost deschise pentru părinții care vor dori să își lase copiii încă un an la una din grupe.
„În perioada 4-20 mai vor avea loc reînscrierile copiilor în grădinițe, iar pe locurile rămase libere, părinții își vor putea înscrie copiii în două ture: între 23mai și 17 iunie, apoi între 27iunie și 29iulie. Orarul reînscrierilor și înscrierilor este stabilit de conducerea unității de învățământ și va fi afișat la loc vizibil în fiecare grădiniță, pentru informarea părinților și a publicului interesat”, a declarat pentru Sibiu100% Livia Crețulescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.
În ceea ce privește numărul de locuri disponibile pentru părinții care vor să își trimită prichindeii la grădiniță, Livia Crețulescu spune că acest aspect va putea fi concretizat abia la finalul turului de reînscrieri, adică după data de 20 mai. „Noi nu putem cunoaște numărul locurilor libere abia după ce aflăm câți părinți își lasă în continuare copiii la grădinițe. Abia prin 21 mai putem afla. Deocamdată, pe anul acesta știm că au fost înscriși la preșcolari de stat 4639 de copii doar în grupa mare, cu 206 grupe, iar la preșcolari în particular sunt 273, care funcționează în 17 grupe.
Criterii pentru reînscriere și înscriere
Ocuparea locurilor se face pe grupe de vârstă în ordine descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv la grupa mare copiii de 5 ani se vor înscrie, la grupa mijlocie copiii de 4 ani și la grupa mică cei de 3 ani. La cea din urmă grupă vor putea fi înscriși și copiii de 2 ani împliniți. Abia în situația în care la una din unitățile de învățământ numărul cererilor este mai mare decât numărul locurilor disponibile, atunci lucrurile se complică puțin.
„În acest caz vor fi aplicate succesiv mai multe criterii de departajare generale, dar pot fi stabilite și criterii specifice de departajare care pot fi elaborate de fiecare unitate de învățământ. Aceste criterii urmează a fi aprobate până la data de 20 mai. Cererile respinse, fie ca urmare a opțiunilor insuficiente din lista de înscriere, fie din cauza absenței locurilor la unitatea solicitată vor putea fi depuse și aprobate în etapele următoare sau în etapa de ajustări, etapă programată pentru perioada 1-31 august 2016”, a menționat purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu.
Pentru asigurarea transparenței procesului de reînscriere și înscriere, conducerile unităților de învățământ vor afișa la loc vizibil, printre altele, numărul de locuri disponibile, criterii generale și specifice de înscriere și numărul de copii reînscriși sau înscriși zilnic din totalul disponibil. O noutate anul acesta este faptul că procesele de reînscrieri și înscrieri se vor realiza informatizat.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect