13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Săptămâna de Orientare la Facultatea de Științe Socio-Umane, un succes

Cele mai citite

O nouă generație de tineri au spus start studenției în Săptămâna de Orientare la Facultatea de Științe Socio-Umane.
Facultatea de Științe Socio-Umane a organizat în perioada 3-7 octombrie prima ediție a Săptămânii de Orientare, un eveniment dedicat studenților din anul I. Activitățile programate în Săptămâna de Orientare au avut rolul de a-i ajuta pe boboci să cunoască mai bine oportunitățile și provocările vieții de student în Sibiu și să se adapteze mai ușor la exigențele universitare. Sub deviza “Fiecare drum începe cu primul pas”, studenții de la specializările Istorie, Studiul Patrimoniului, Conservare și Restaurare, Științe Politice, Relații Internaționale și Studii de Securitate, Sociologie, Psihologie, Jurnalism, Comunicare și Relații Publice, Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, au participat la o serie de activități gândite și realizate împreună cu asociațiile studențești și parteneri din comunitatea sibiană.
Studenții laudă inițiativa ULBS
Tinerii care au luat parte la Săptămâna de Orientare s-au declarat foarte mulțumiți de acțiunile la care au participat. Mai mult, ei au mărturisit că a fost o experiență pe care nu o vor uita.
„Săptămâna de orientare a fost o experiență inedită. Într-adevăr, în momentul în care am ajuns, am simțit că sunt dezorientată. Nu știam unde trebuie să ajung, când, cum. Aveam mai multe întrebari decât răspunsuri și mă simțeam pierdută. În această săptămână de orientare am putut să înteleg că facultatea înseamnă mai mult decât cursuri si seminarii, facultatea este în sine o experiență de viata, o experiență esențială în viața oricărei persoane. În această săptămână am cunoscut o mulțime de oameni minunați și am primit multe sfaturi care ma vor ajuta mai departe. De asemenea, „Ghidul studentului” a fost o alta idee benefica studenților aflați în anul I. Acesta mi-a răspuns la toate întrebările, întrebari pe care cu siguranta le aveau și colegii mei. În încheiere, țin să spun că „Săptămâna de orientare” a fost o experiență esențială pentru primul an de facultate , care a facut ca integrarea sa fie mult mai usoară și plăcută. „Fiecare drum începe cu primul pas”, iar noi am pășit împreună !”, a mărturisit Alexandra M, studentă FSSU.
„Ce frumos a început drumul meu în ULBS…Datorită săptămânii de orientare am avut oportunitatea de a pătrunde, într-o manieră prielnică, în centrul minunatelor lucruri pe care cei de aici le desfășoară; de luni și până vineri, mintea mea a fost străbătută de gânduri frumoase, de oameni extraordinari și de sentimente pe care doar un nou început ți le poate da”, a spus Alina G., studentă FSSU.
„Cu toate că am rămas acasă în oraşul meu natal, simt că sunt în alt oraş şi că nu cunosc nimic. Totul pare atât de nou şi de diferit. Toţi bobocii îşi fac planuri înainte să înceapă facultatea. Vise, speranţe, gânduri pe care vor să şi le îndeplinească, să îşi atingă ţelurile şi să ajungă unde şi-au propus. Fiecare viitor student s-a înscris la facultatea care crede că îl va ajuta să ajungă ce şi-a propus. Cu emoţii şi vise aşteaptă prima săptămână de student. Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu ne-a pregătit o mare surpriză pentru noi, studenţii de la Faculatea de Ştiinţe Socio-Umane, şi anume ne-au pregătit o primă săptămână ca student, de neuitat, o săptămână de Orientare aşa cum au numit-o ei. O săptămână plină de activităţi interesante şi prezentări. Vreau să mulţumesc Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane pentru o primă săptămână de student altfel ca restul şi categoric de neuitat”, a povestit Ariana H., studentă FSSU.
„Prima mea săptămână ca student la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu a fost surprinzătoare, având în vedere că a depășit așteptările mele. Cunoscând sistemul românesc de învățământ, mă așteptam să începem cu anumite cursuri, intrând direct în activitatea academică, însă nu a fost așa. Evenimentele din această săptămână m-au ajutat să mă acomodez, atât cu universitatea cât și cu orașul, lucruri pe care în mod individual le-aș fi obținut mai greu. Sunt încântată să fac parte din această universitate și, chiar dacă următorii ani vor fi solicitanți și intriganți, sunt nerăbdătoare să descopăr”, a mărturisit Mădălina V., studentă FSSU.
Programul Săptămânii de Orientare din acest an a inclus:
–              Prezentarea programului de dezvoltare personală The Duke of Edinburgh’s Award, derulat de Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu
–              Un dialog despre implicare și voluntariat cu reprezentanți ai asociațiilor studențești și ai ONG-urilor din Sibiu (Fundația Polisano, Asociația Cu verdele-n sus, Fundația Comunitară Sibiu)
–              Informare preventivă și exercițiu pentru gestionarea situațiilor de urgență cu sprijinul reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru”, Sibiu
–              Dialog pe tema consumului de droguri cu invitați ai Centrului de Prevenire, Consiliere și Evaluare Antidrog Sibiu
–              Atelier creativ cu scopul realizării unui imn al studenților
–              Tur ghidat al Sibiului
–              Vizionarea unui film documentar la Studioul Astra Film
–              Atelier: Cariera didactică și inteligența emoțională
–              Concurs de fotografie #startstudentie
„Dorim să dezvoltăm lideri responsabili și implicați, capabili să facă față provocărilor unei societăți în continuă schimbare și să transforme comunitățile în care trăiesc. Credem în puterea tinerilor de a construi schimbările pe care ni le imaginăm cu toții în jurul nostru și dorim să îi sprijinim în realizarea potențialului lor. Din acest motiv ne-am propus să le oferim experiențe educaționale bazate atât pe dezvoltarea cunoștințelor cât și pe explorarea pasiunilor și stimularea imaginației și a gândirii critice. Săptămâna de Orientare reprezintă primul pas din această călătorie în care dorim să îi însoțim pe studenți”, a declarat Prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, Decan al Facultății de Științe Socio-Umane.


Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite pe site-ul Facultății de Științe Socio-Umane și pe pagina de Facebook:
http://socioumane.ulbsibiu.ro
https://www.facebook.com/socioumanesibiu/

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Copșa Mică are o autospecială de stingere a incendiilor

După ani de numeroase încercări de a obține o autoutilitară funcțională de stingere a incendiilor, acest lucru s-a realizat...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect