Acum citesti:
Cum arată anul școlar 2017 – 2018
Intreg articolul 2 minute de lectura

Cum arată anul școlar 2017 – 2018

În anul școlar 2017 – 2018, copiii vor începe cursurile pe 11 septembrie și o vor termina pe 15 iunie. Vacanța de iarnă va avea, în aceat an, trei săptămâni. Toate aceste date au fost făcute publice, după discuțile pe care reprezentanții elevilor și ai părinților le-au avut luni, la Ministerul Educației.

Cel mai disputat subiect la dezbaterea privind structura următorului an școlar a fost data la care ar urma să înceapă vacanța de vară. Ministerul Educației propusese inițial, data de 22 de iunie. Reprezentanții elevilor și ai părinților nu au fost, însă, de acord.

Astfel, profesorii, elevii și părinții au căzut de acord ca școala să înceapă pe 11 septembrie și să se termine pe 15 iunie. De asemenea, în acest an vacanța de iarnă va avea trei săptămâni, în loc de două. Elevii au școală până în 23 decembrie, după care intră în vacanță. Se vor întoarce la școală abia pe 15 ianuarie. Între 3 și 11 februarie vor avea vacanța intersemestrială, iar pe 12 februarie, va începe semestrul al doilea. Vacanța de Paște ar urma să fie între 31 martie și 10 aprilie.

Ca în fiecare an, unitățile de învățământ vor putea să aleagă săptămâna dedicată Școlii Altfel în luna noiembrie sau în aprilie. Varianta finală va fi aprobată prin Ordin de ministru după 24 februarie, când se incheie consultările publice.

Reprezentanții Ministerului anunță că mai multe date în legătură cu structura anului vor fi prezentate într-o conferință de presă ce are loc miercuri, 15 februarie. În cadrul acesteia vor fi prezentate și măsurile și demersurile întreprinse de Ministerul Educației în perioada ianuarie – februarie 2017.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.