Acum citesti:
MindSpot si Ideal Board Games SRL organizează Campionatul național de Catan
Intreg articolul 4 minute de lectura

MindSpot si Ideal Board Games SRL organizează Campionatul național de Catan

MindSpot împreună cu Ideal Board Games SRL,

Organizează Campionatul național de Catan, etapa locala Sibiu, pe data de 22 aprilie 2017 în locația Clubul cu Jocuri MindSpot de pe Soseaua Alba Iulia Nr.6, Sibiu

Scopul campionatului este atragerea şi încurajarea tinerilor şi adulţilor din întreaga Românie pasionaţi de jocurile de societate prin premierea şi aprecierea pasiunii lor pentru aceste jocuri educative şi recreative, crearea unei tradiţii şi a unei autorităţi de referinţă într-un domeniu aflat la început în România.

Competiţia oferă posibilitatea tuturor tinerilor şi adulţilor din România, – indiferent de apartenenţă etnică, religioasă sau socială – să îşi dezvolte personalitatea şi spiritul competiţional, să cunoască alţi tineri, să interacţioneze cu ei, să concureze în spiritul fair-play-ului şi să beneficieze de aprecierea naţională.

La etapele Campionatului de Catan poate participa orice persoană fizică cu varsta peste 8 ani. Persoanele sub 14 ani pot participa numai cu însoţitori adulţi. O persoană poate să participe într-un an calendaristic numai o dată la o etapă a concursului indiferent de localitate.

La Campionatul Naţional de Catan 2017 se vor califica primii clasați la etapa locală în proporție de 20% din numărul total al participanţilor la respectiva etapă.

Câştigătorul Capionatului National de Catan va reprezenta România la Campionatul Mondial/European de Catan din anul 2018.

Catan este un joc de masă apărut în 1995, creat de Klaus Teuber, în care jucătorii devin colonisti, fiecare încercând să construiască și să dezvolte așezări și orașe cât mai profitabile.

Sunt construite aşezări, drumuri, apoi orașe. Materiile prime ajung de la sate la oraşe prin intermediul comerţului. Uneori există lut din abundenţă, alteori minereu. Schimburile de resurse deschid noi posibilităţi pentru tine şi pentru ceilalţi colonişti. În curând va fi aglomeraţie pe Catan iar competiţia pentru terenuri, materii prime şi putere se intensifica. Jucătorii sunt recompensați cu puncte odată cu dezvoltarea propriilor orașe. Primul care ajunge la un anumit număr de puncte este câștigătorul.

MindSpot este un magazin unic în Sibiu, specializat pe jocuri de societate și educative, care își propune promovarea și atragerea sibienilor în activități cu caracter ludic ca și aternativă la petrecerea timpului liber. MindSpot este și organizator de evenimente cu specific de boardgames: seri de jocuri, lansări de jocuri, închiriere de jocuri, petreceri dar și team building-uri specializate. MindSpot crede că, jocurile de societate și boardgames pot dezvolta abilități esențiale în viața de zi cu zi. Scopul principal al jocurilor de acest tip este relaxarea și distracția, dar prin mecanicile lor pot contribui la educarea și rafinarea unor deprinderi utilizate zilnic: aritmetica, lucrul în echipă, negocierea, managementul resurselor, relaționarea cu semenii, logica, etc.

Firma Ideal Board Games s-a născut in 2005, odată cu ideea publicării jocului de societate „Settlers of Catan” în limba română. Simultan cu cresterea popularității jocului „Colonistii din Catan”, a devenit foarte cunoscut și termenul „board games”, care definea jocurile moderne de societate apărute și în Romania, fiind importate mai ales în limba engleza. Misiunea Ideal Board Games, de a facilita publicului român accesul la cele mai bune „board games”, a continuat cu publicarea tuturor extensiilor tematice ale jocului Catan, precum si a altor jocuri excelente: Reteaua Energetica, Pandemic, Ubongo, Stai la coada, CamelUp, ColtExpress, 5 Secunde, etc. In prezent, gama jocurilor de societate moderne, publicate in limba romana de Ideal Board Games a crescut exponential și continuă să crească.

 

MindSpot:
Magazin de jocuri educationale si de societate
Clubul de jocuri MindSpot
adresa: Soseaua Alba Iulia nr. 6
mobil: 0727.757.534
email: razvan@mindspot.ro
www: www.mindspot.ro
facebook: www.facebook.com/mindspotro
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.