24.1 C
Sibiu
joi, septembrie 21, 2023

Buget record pentru Proiecte Erasmus +, în 2017

Cele mai citite

Comisia Europeană a publicat recent apelul de propuneri de proiecte aferent anului 2017 pentru Erasmus +, programul Uniunii Europene de educație, formare, tineret și sport. Comparativ cu 2016, au fost alocate fonduri suplimentare în valoare totală de 300 de milioane de euro, majorare ce reprezintă o creștere bugetară record, față de primul an al programului Erasmus+ (2014).
De acești bani vor beneficia studenții Erasmus, dar și profesorii, ucenicii, voluntarii și tinerii implicați în proiecte sportive, fiind sprijinite totodată și colaborările dintre instituțiile de învățământ, organizații de tineret și întreprinderi. Cu toate acestea, ca și în 2016, se va acorda prioritate proiectelor de promovare a incluziunii sociale. Astfel, începând cu data de 20 septembrie 2016, organizațiile și părțile interesate care doresc să solicite fonduri pot începe să își pregătească cererile de grant.
Tibor Navracsics, comisarul european pentru educație, cultură, tineret și sport, a declarat: „Sunt foarte încântat că vom avea 2,5 miliarde de euro în 2017 pentru dezvoltarea activităților noastre, astfel încât să ajungem la o gamă cât mai largă de persoane, cu diferite interese, profiluri și fundaluri sociale. Înaintea celei de-a 30-a aniversări a programului de anul viitor, Erasmus+ este pe deplin autonom și oferă mai multe oportunități pentru oameni și proiect decât oricând altcândva.”
Această creștere a bugetului este o confirmare a impactului pozitiv pe care programul îl are asupra vieții și a proiectelor personale ale oamenilor din toată Europa. După cum președintele comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a subliniat în discursul său anual referitor la Starea Uniunii, Erasmus+ este un proiect deosebit de important, deoarece oferă oamenilor șansa de a se muta, călători, lucra, studia și forma în țările din întreaga UE.
Fondurile disponibile pentru anul 2017 vor fi, de asemenea, utilizate pentru punerea în funcțiune a Corpului european de solidaritate, intenție anunțată cu același prilej.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Scădere ușoară a numărului de șomeri în județul Sibiu

La sfârșitul lunii august 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu erau înregistrați 4.896 șomeri...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect