17.9 C
Sibiu
vineri, septembrie 22, 2023

Legislația din România permite introducerea modulelor cu animale vii în școli

Cele mai citite

poza2În perioada 9-12 octombrie 2014, la Sibiu a avut loc workshop-ul internaţional în cadrul proiectului Comenius centralizat „ELENA – Experiential Learning and Education for Nature Awareness” (ELENA – Învăţare experenţială şi educaţie pentru conştientizarea protejării naturii), care se derulează în judeţul Sibiu, în perioada 2013-2016. Ţările partenere sunt Germania, România, Ungaria şi Georgia ca partener asociat.
În primul an de proiect, partenerii români, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu-coordonator pentru România, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu şi Şcoala Gimnazială nr. 21 Sibiu, alături de partenerii străini au evaluat cadrul politic și legislativ care permite introducerea modulelor cu animale live în școli. În decursul workshop-ului de la Sibiu au fost validate studiile naționale realizate de țările partenere. Pentru România acest studiu a fost coordonat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, iar concluziile specialiștilor susțin posibilitatea introducerii în curriculumul școlar a unor activități noi în cadrul lecțiilor de biologie, dar și în cele de fizică, matematică sau chimie. Universitatea a fost implicată în coordonarea studiului internațional privind implementarea modulului Tiere live în scoli, iar concluzia generală a fost că este posibil pentru țările partenere să implementeze aceleași activități din cadrul modulelor, dar și altele, în acord cu specificul național. Cel mai impresionant modul dezvoltat de România este cel destinat studiului furnicii, care accesează emoții pozitive și abilități ce vor fundamenta dezvoltarea competențelor pentru cercetare experimentală, interacţionare cu animale vii, reciclare și antreprenoriat. S-a acceptat ca toate țările partenere să introducă activitatea de construire a fermei de furnici în școlile gimanziale unde se va implementa proiectul.
Una dintre activităţile practice ale evenimentului a fost susţinută de Centrul Chinologic “Doctor Aurel Greblea” Sibiu, care a prezentat o demonstraţie profesionistă cu privire la măsurile de securitate ce trebuie respectate în relația om-câine. Succesul acestei activităţi i-a determinat pe parteneri să considere că este foarte important ca fiecare din cele trei țări comunitare să implementeze măsuri de securitate cu privire la relația copil-câine.
Într-o etapă ulterioară a proiectului, cadre didactice din judeţul Sibiu şi din ţările partenere vor fi formate pentru a pune în practică modulele concepute.
Acest proiect este finanțat cu sprijinul Comisiei Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Egal cu un om în plus: FC Hermannstadt – FCSB 2-2

FC Hermannstadt și FCSB au terminat la egalitate, 2-2, într-o partidă în care sibienii avut un jucător în plus...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect