Acum citesti:
Află ce surprize au pregătit muzeele sibiene de „Noaptea Muzeelor”
Intreg articolul 3 minute de lectura

Află ce surprize au pregătit muzeele sibiene de „Noaptea Muzeelor”

„Noaptea Muzeelor” se apropie și cu această ocazie, sâmbătă, 20 mai, sibienii dar și turiștii pot vizita gratuit muzeele, care au pregătit fel de fel de surprize. Phoenix, una dintre cele mai vechi trupe de rock din România va concerta în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului.   

Potrivit conducerii CNM ASTRA,  intrare la Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului va fi gratuită începând cu ora 18. Vizitatorii vor putea asista până la miezul nopții la diverse activităţi, care vor avea loc pe scena de pe lac. Programul începe la ora 18.30, când va evolua Şcoala de Dans „Ioan Macrea”, urmată de Ansamblul „Căluşerii din Răşinari”. Iar, de la ora 20:30, trupa Domino va încânta auditoriu, ca de fiecare dată și, începând cu ora 22, membrii Phoenix împreună cu Nicu Covaci vor prelua ștafeta petrecerii.

Nu puteți rata ocazia în intervalul de timp 18.00 – 23.00 de a gusta din preparatele culinare, pregătite în cadrul Târgului de Țară. Preparatele sunt gătite după aceeași rețetă  pe care soldații romani o pregăteau prin campanii militare și, pentru a scăpa de surplusul de zahăr luat de la gogoși, Asociația Castrum Novis vă invită să vă testați dibăcia în cadrul atelierelor de  tras cu arcul, făurit săgeți, confecționat obiecte din piele sau fierărie.

De asemenea, în cadrul aceluiași târg, Asociația Veteris Milites  vă propune ateliere de monetărie, bijuterii, scriere antică și jocuri antice

Teatrul mic din Sibiu vine  între orele 18.00 – 19.00 pentru publicul mic și mare cu povești românești  interactive. Concret, vizitatorii vor avea ocazia să fie actori în poveștile copilăriei. De Noaptea Muzeelor, actorii de la Teatrul Mic Sibiu vor pune în scenă la Muzeul ASTRA, împreună cu vizitatorii, povești scrise de Ion Creangă.

 Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder vă propune  în intervalul de timp 18.00 – 00.30 o expoziția Călătoria ne poartă prin lume prin intermediul obiectelor din colecțiile muzeului. Fie că este vorba de instrumente muzicale, obiecte de cult sau decorative, cu ajutorul lor străbatem Africa, Asia, Australia, vizităm insule extrem de îndepărtate, întâlnim civilizații fascinante, ascultăm povești. Este vorba despre oameni și locuri atât de indepărtate, încât mulți dintre noi putem doar să visăm la ele. Pe parcursul celor 17.500 de kilometri, ne vor însoți, în această călătorie imaginară, 142 de obiecte din 75 de țări.

Expoziţia Rosturi şi Rostiri la saşi, poate fi vizitată  între 18.00 – 00.30, în cadrul în Muzeul de Etnografie Săsească Emil Sigerus contextul evenimentelor dedicate aniversării a 500 de ani de la declanșarea Reformei protestante a lui Martin Luther, răspândită şi în spaţiul transilvănean, patria de suflet a saşilor.

Caravana Noaptea Muzeelor ediția 2017

Înscrierile se fac la adresa de e-mail: noapteamuzeelor@muzeulastra.com. Cei interesați sunt rugați să precizeze: numele, prenumele, adresa completă, CNP, numărul și seria de CI sau BI și numărul de telefon. Aducem al cunoștința publicului că numărul de locuri este limitat!

Traseul include obiective cultural-turistice din localitățile: Axente Sever, Valea Viilor, Mediaș și Dumbrăveni. Plecarea se va realiza de la Muzeul în aer liber, poarta principală în data de 20 mai.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.