1.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Animal LIfe: Despre ONG-uri, voluntariate și nevoia să ajutăm

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Un ONG este, precum spune și numele, o entitate non-guvernamentală și non-profit. De regulă aceste organizații, asociații, fundații, grupuri de initiativă sunt create din dorința unui grup de oameni de a ajuta pe cineva, de a sprijini o activitate, de a salva vieți, iar lista poate continua. Spre deosebire de agenții economici, al caror obiectiv este generarea de profit, scopul organizațiilor de acest gen este specificat în statut, acesta putând fi de cele mai variante feluri: de a oferi educație muzicală unor copii, de a ajuta la reabilitarea unui sat, de a sprijini pacienții unei anume maladii etc. De cele mai multe ori, activitatea ONG-urilor vine acolo unde se crează o lacună în activitatea instituțiilor statului care, fie nu pot rezolva anumite probleme, fie nu le consideră suficient de importante pentru a le include în strategia de administrație.

Cu toții avem în noi dorința de ajuta, iar astăzi este cu atât mai simplu să găsim exact domeniul și oamenii cărora putem să ne adresăm pentru a oferi din timpul, banii și dedicația noastră. Voluntariatul sau donațiile pot face diferența dintre viața și moartea unui om, a unui animal sau a unei astfel de organizații non-profit. Tot ce trebuie să facem este să ieșim din confortul personal.

Dacă doriți să vă implicați și să aflați mai multe despre activitatea Asociației pentru Protecția Animalelor Animal Life vă rugăm să ne contactați prin e-mail pe adresa: animallife.ro@gmail.com cu subiectul „vreau să ajut“.

De asemenea, dacă inima dumneavoastră vă trimite către alte domenii care au nevoie de ajutor (centre de plasament, protejarea identității culturale, persoane vârstnice etc) vă rugăm să luați legătura cu Fundația Comunitară Sibiu www.fundatiacomunitarasibiu.ro care vă vor putea direcționa cu drag spre organizațiile potrivite.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect